Sahneden finansa

Sahneden finansa

GÜNDEM Haberleri

Şebnem Özinal tiyatrodaki başarısını finans sektöründe de gösteriyor. Özinal, eşinin sahibi olduğu 'parabilir.com' sitesinde bütçe yönetimiyle ilgili önemli tüyolar veriyor.

Tiyatro sanatçısı ve ünlü sunucu Şebnem Özinal, finans sektöründe danışmanlık hizmeti vermeye başladı. Özinal; Laila'nın eski sahibi olan eşi Şefik Öztek ve kuzeni Taylan Tüfekçi'nin kurduğu 'parabilir.com' adresindeki multimedya içerikte, finans dünyasına dair tüketicilerin en çok merak ettiği soruları cevaplıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Jeoloji Bölümü'nden mezun ünlü sanatçı, finansal eğitim macerasının başlayış sürecini şöyle anlatıyor: "Eşim ve kuzeni, para ve bütçe yönetimiyle ilgili bir internet sitesi kurmaya giriştikten sonra ben de projeye dahil oldum. Bu siteyi multimedya içerikle zenginleştirmek istediler. Bir evin bütçe yönetimiyle, tasarruf ve yatırım konularıyla ilgili en çok merak edilen sorulara cevap verecek deneyimli bir sunucuya ihtiyaçları vardı. Ben de işin içine girdikçe bu konuya daha fazla merak saldım. Bundan önce özel bir televizyon programında, kadınların ev ekonomisine katkıları, kadını ekonomiye kazandırmaya çalışan STK'lar ve sosyal sorumluluk projeleriyle ilgili çok fazla konu işledim. Dolayısıyla ekonomiye bir yakınlığım vardı." Türkiye'de evin ekonomisini erkeklerin yürüttüğünü ve kadınların arka planda kaldığını belirten Şebnem Özinal, 'parabilir. com'daki eğitim videolarından sonra çok fazla geri dönüşüm aldıklarını söylüyor. Özinal, finans alanında akademik bir eğitimin zorluğuna rağmen, bizzat sektör içinde kazanılan tecrübi bilginin çok daha doyurucu ve kalıcı olduğuna dikkat çekiyor.



Yatırımcılara fikir sunuyor
'Parabilir.com' aslında uyarıcı bir ekonomi sitesi. Aylık giderlerinizi ve gelirlerinizi yükleyerek sizi bir darboğaza girmemeniz noktasında uyarıyor. Dişinizden, tırnağınızdan biriktirdiğiniz tasarruflarınızı ne tür yatırımlara dönüştüreceğiniz hakkında da fikirler sunulan sitede 'bankacı- tüketici ilişkisinde tüketicilerin hangi haklara sahip olduğu' gibi önemli bilgiler yer alıyor. Şebnem Özinal, "Hep kötü şeyler anlatmıyoruz, iyi şeyler de anlatıyoruz" diyerek, uyarıcı olmanın ötesine geçtiklerini söylüyor. Bilginin görselliğe dönüşmesiyle birlikte hem daha kolay anlaşılabildiğini hem de daha etkili olduğuna dikkat çeken ünlü sanatçı, özellikle de kadınlardan gelen tepkilerden oldukça memnun.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...