HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün gişeleri ASELSAN'a emanet

Düzenleyen: /
Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün gişeleri ASELSAN'a emanet
Yavuz Sultan Selim, Haber

GÜNDEM Haberleri

Kuzey Marmara Otoyolu ve Avrupa’yı Anadolu’ya bağlayan 3. boğaz köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ücret toplama sistemi ASELSAN tarafından tesis edildi.

Kuzey Marmara Otoyolu ve Avrupa’yı Anadolu’ya bağlayan 3. boğaz köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ücret toplama sistemi ASELSAN tarafından kuruldu. 16,4 milyon dolara kurulan Serbest Akış Ücret Toplama Sistemi, araçlardan otoyol üzerinde seyir halindeyken ücret toplamayı mümkün kılıyor ve bu alanda dünyadaki en ileri teknolojiyi temsil ediyor. Otoyol ve köprünün ücret toplama sisteminin sözleşmesi, 9 Aralık 2015'te ICA İçtaş Astaldi Ortaklığı ile imzalandı.

Proje kapsamında, 9 noktaya 100 gişeden oluşan ücret toplama sistemi, ayrıca 8 noktaya "serbest akış" ücret toplama sistemi kuruldu. Projenin toplam tutarı 16,4 milyon doları buldu.

Projedeki tüm ücret toplama gişeleri, OGS, HGS, nakit ve kredi kartı ödemelerini kabul ediyor. OGS ve HGS teknolojileri ile birlikte aynı anda nakit ve kredi kartı ödemelerini de destekleyen özgün tasarım, ASELSAN tarafından özellikle Türkiye’deki özel otoyol işletmeleri için geliştirildi.

Serbest Akış Ücret Toplama Sistemi, araçlardan otoyol üzerinde seyir halindeyken ücret toplamayı mümkün kılıyor ve bu alanda dünyadaki en ileri teknolojiyi temsil ediyor. ASELSAN Serbest Akış Ücret Toplama Sistemi, ayrıca OGS ve HGS ücret toplama işlevlerini entegre ederek önemli bir ihtiyacı karşılıyor. Sistem, trafik serbest akış halindeyken ücret toplamaya imkan sağlıyor.

Türkiye’de şu ana kadar 3 noktaya kurulan serbest akış sistemleri, Kuzey Marmara Otoyolu Ücret Toplama Sistemi projesiyle birlikte daha da yaygınlaştırılıyor. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...