HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

RTÜK'ten lisanssız yayına ve terör propagandasına geçit yok

Düzenleyen: /
RTÜK'ten lisanssız yayına ve terör propagandasına geçit yok
Rtük, Haber

GÜNDEM Haberleri

RTÜK, lisans almadan izinsiz yayın yapan 29 kanalı kapattı, terör propagandası yapan 2 kanala da müeyyide uygulanmasını kararlaştırdı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 17-24 Ağustos'taki toplantılarında lisans almadan izinsiz yayın yapan ve ilaç olmadığı halde sağlığa iyi geldiği iddiasıyla ilaç, gıda takviyesi, cinsel içerikli ürün satışı yapan, bahis sitesi ve canlı sohbet hatları reklamı yapan kanallar ile "ara-kazan", "bul-kazan" gibi oyunlar oynatarak vatandaşı dolandıran kanalları ele aldı. Bu kapsamda, Chinko TV, Plus Life, Sultan, Welat, Cmax, Awaza Kurdi, TV Korku, Pix, Vizyon TV, Filght TV, Arti TV, Eskici TV, C Action TV, Raki TV, Arabesk Melodi, Kuzey Türk, Cinemax, Can, Ful Aksiyon, Atlas TV, Acinema, Animalbox, Sinemega, Tosun TV, Yeşil Vadi TV, The West, The Box TV, Tarz Moda TV ve Süper Halay'ın da dahil olduğu 29 kanal kapatıldı.

Özgür Gün TV ve Van TV'ye terör propagandasından ceza
Üst Kurul, terör propagandası yapılan kanalları da görüştü. Bu kapsamda, Van TV'ye 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'daki, "Yayın hizmetleri, terörü övemez ve teşvik edemez, terör örgütlerini güçlü veya haklı gösteremez, terör örgütlerinin korkutucu ve yıldırıcı özelliklerini yansıtıcı nitelikte olamaz. Terör eylemini, faillerini ve mağdurlarını terörün amaçlarına hizmet eder şekilde sunamaz." ve "Tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerini esas almak ve toplumda özgürce kanaat oluşumuna engel olmamak zorundadır; …" ilkelerine; Özgür Gün TV'ye ise "Irk, renk, dil, din, tabiiyet, cinsiyet, engellilik, siyasi ve felsefi düşünce, mezhep ve benzeri nedenlerle ayrımcılık yapan ve bireyleri aşağılayan yayınları içeremez ve teşvik edemez." ilkesine aykırı yayın yaptığı gerekçeleriyle müeyyide uygulanmasını kararlaştırdı.

RTÜK, vatandaşların BİMER, CİMER ve diğer yollardan yoğun şekilde şikayet ettiği, izleyicileri para ödülü verme vaadiyle dolandıran ve bitkisel ürün satışı yapan kanalları da affetmedi. Bu kapsamda da Farklı TV, Derya TV, Maya TV, HTV ve Karadeniz Türk kanallarına çeşitli müeyyideler uyguladı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...