HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Cizre'deki hain saldırının asıl hedefi orasıydı

Düzenleyen: /
Cizre'deki hain saldırının asıl hedefi orasıydı
Cizre, Cizre Saldırı, Haber

GÜNDEM Haberleri

Cizre'de PKK tarafından emniyet binasına gerçekleştirilen hain saldırının hedefinin başka bir nokta olduğu ortaya çıktı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde dün sabah ilçe emniyet müdürlüğüne PKK’liler tarafından bomba yüklü kamyonla düzenlenen intihar saldırısında 11 polis şehit oldu, 3’ü sivil 75’i polis toplam 78 kişi yaralandı. Araçta bulunan patlayıcının çok şiddetli bir etkiye sahip olduğu, patlamanın 45 kilometre uzaktaki Silopi'den dahi hissedildiği belirtildi. Bölgeye yaklaşık 1 kilometre mesafedeki ev ve iş yerlerinin de camları kırıldı. Saldın sonrasında Şırnak Valiliği Cizre ilçesine giriş ve çıkışları yasakladı.

KAMYON FARK EDİLMESEYDİ

Saldırının asıl hedefinin Cizre'yi Mardin ve Şırnak'a bağlayan karayolu üzerindeki Cizre Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YÎBO) olduğu ortaya çıktı. Bu okulun bahçesinde kurulan konteynerlerde biı süredir bölgede operasyon yapan ve çoğunluğu özel harekâtçılardan oluşan yüzlerce polisin kaldığı ve her gün 06:00-07:00 sularında rutin operasyonlar için bölgeye hareket ettikleri belirlendi. Bomba yüklü kamyonun YİBO'ya hareket halindeyken Cizre Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliği önünde görevli polisler tarafından fark edilmesi ve aracı durdurmaya çalışmaları sırasında patlatıldığı ortaya çıktı.

Aracın önceden fark edilmesiyle yüzlerce polisin şehit olmasının önüne geçildiğini kaydedilirken, belediye hafriyat kamyonunun kendilerine ait olmadığını öne sürdü. Bölgedeki maden ocaklarının çokluğu sebebiyle çok sayıda kamyonun bulunduğuna dikkat çeken uzmanlar, ayrıca madenlerde kullanılan patlayıcıların da ciddi bir şekilde elden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...