Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sınırda ilk müdahale ekipleri hazır bekletiliyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Sınırda ilk müdahale ekipleri hazır bekletiliyor

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Terör örgütü DAEŞ’e yönelik başlatılan sınır ötesi operasyonun 4. gününde sınırda askeri hareketlilik sürerken, ilk müdahale ekipleri ise sınırın Türkiye tarafında hazır bekletiliyor.

Suriye’nin Cerablus kentinde başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu’nun 4. gününde de sınır hattında askeri hareketlilik sürüyor. Cerablus’ta mayın ve el yapımı patlayıcı tuzaklarının temizlenmesi için de çalışmalar sürerken, sınırın Türkiye tarafında ise ilk müdahale ekipleri hazır bekletiliyor. Sınıra yakın bir bölgede AFAD tarafından kurulan sahra hastanesi acil durumlarda müdahale edebilmek için donanımlı bir şekilde hizmet verirken, sınır hattında İnsani Yardım İstasyonu ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), donanımlı ambulanslar ve sağlık görevlileri hazır bekletiliyor.

BÖLGEYE ASKERİ SEVKIYAT SÜRÜYOR

Türkiye’nin çeşitli illerinden bölgeye yapılan askeri sevkıyatlar da sürüyor. Sınır birliklerine ulaşan yeni tank, fırtına obüs ve zırhlı araçlardan bazıları sabahın erken saatlerinde sınırdan geçerek Cerablus’a doğru hareket etti. Tank, fırtına obüs ve zırhlı araçlar, Karkamış ilçesine bağlı Soylu bölgesinden Suriye topraklarına girerken, bölgeye askeri sevkıyatın bugün de sürmesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...