Yabancı devlet adamları ziyaret için sıraya girdi

Düzenleyen:
Yabancı devlet adamları ziyaret için sıraya girdi

GÜNDEM Haberleri

Darbe girişiminin ardından neredeyse her gün bir yabancı konuk Türkiye’de temaslarda bulundu

Buket Güven ANKARA

FETÖ’cü hainlerin darbe girişimi sonrasında hemen reaksiyon göstermeyerek ‘darbeye kınama’, ‘seçilmiş Türk hükümetine destek’ mesajında aceleci davranmayan dünya ülkeleri, şimdi de Ankara’yı ziyaret için birbiri ile yarışıyor. Şu ana kadar neredeyse her gün bir yabancı konuk Türkiye’de temaslarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Darbe girişiminin üzerinden 1 ay geçti, ama hâlâ hiçbir Batılı devlet başkanı ziyarete gelmedi” eleştirisini yapmasının ardından çok sayıda yabancı devlet adamı Türkiye’ye gelmek için sıraya girdi. 15 Temmuz’dan bu yana Türkiye’ye 1 kral, 2 cumhurbaşkanı, 1 başkan yardımcısı, 3 başbakan 11 dışişleri bakanı ve iki genelkurmay başkanı geldi. Ziyaret edenler arasında Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev, ABD Başkan Yardımcısı Biden, ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ve ABD’nin Avrupa’daki Kuvvet Komutanı Orgeneral Curtis Scaparrotti gibi önemli isimler de yer aldı.

KOMŞU VEFASI

Tüm bu ziyaretlerin yanı sıra AB’nin Dönem Başkanı Slovakya’nın Cumhurbaşkanı, NATO Genel Sekreteri ve AKPM başkanı da Türkiye’ye gelmek için sıraya girdi. Darbe girişimi sonrasında ise, “ne varsa komşuda var” sözü bir kez daha teyit edildi. Kalkışmanın ardından ilk destek ziyareti Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili’den geldi. Gürcistan’ın yanı sıra komşularımız Irak’tan, İran’dan ve Bulgaristan’dan ziyaretler gerçekleştirildi. 

BİR ADIM DA HOLLANDA'DAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile telefonda görüştü. Görüşmede Rutte, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak Türkiye’de demokrasinin yanında yer aldıklarını belirtti. Rutte, Hollanda’nın AB-Türkiye ilişkilerinin yeniden eski temposuna kavuşturulması gerektiğine inandığını vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da görüşmede, Türkiye’nin AB sürecinde Hollanda’nın kritik rol oynadığına işaret etti. Erdoğan, ayrıca FETÖ’nün darbe girişimi ve faaliyetleri hakkında Rutte’ye bilgi verdi.

ÖNCE ÇİN, SONRA AMERİKA

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz’un ardından ara verdiği ziyaretlerine hızlı bir başlangıç yapacak. Cumhurbaşkanı, ilk olarak G20 zirvesine katılmak için Çin’in Hangzhou kentine gidecek. Zirvenin ardından Cumhurbaşkanı,  71’inci BM Genel Kurulu toplantısına katılmak üzere 17-24 Eylül tarihlerinde New York’a gidecek. Erdoğan’ın buradaki temaslarının ana başlıklarını Suriye’deki son durum, terör örgütü DAEŞ’le mücadele ve bu mücadelede uluslararası kamuoyunun verdiği destek ile bölgedeki son gelişmeler oluşturacak.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...