Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Aile hekimleri göreve çağrıldı: Tüm eczanelerin açılması istendi

Düzenleyen:
Aile hekimleri göreve çağrıldı: Tüm eczanelerin açılması istendi

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde, içme suyundan kaynaklı olarak başladığı iddia edilen salgında hastanelere başvuran kişi sayısı 8 bini aştı. Elbistan Kaymakamlığı, şehir merkezindeki tüm aile hekimlerini göreve çağırdı, tüm eczanelerin açılmasını istedi.

Elbistan, son dönemlerin en geniş çaplı sağlık sorunu ile karşı karşıya. Binlerce insan 27 Ağustos 2016 Cumartesi sabahından itibaren Elbistan Devlet Hastanesi’ne ishal, baş dönmesi, yüksek ateş ve kusma şikayetleri ile başvurdu. Hastanelere akın eden vatandaşların şikayetlerinin aynı olması, sudan kaynaklı bir salgın ihtimalini kuvvetlendirdi. Akşam saatlerinde ise hastalananların sayısı katlanarak arttı. Özellikle çocukların etkilendiği salgında hasta sayısı 64. Hükümetin Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal tarafından gece saatlerinde 5 bin olarak açıklandı. Ünal, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın da konuyu yakından takip ettiği bilgisini paylaştı.

Bu sabah itibariyle de hastaneye gelen başvurular göz önüne alındığında sayının artarak devam edeceği düşünülüyor. Birçok vatandaşın Elbistan Devlet Hastanesi’nde yer bulamadığı için Afşin başta olmak üzere çevre ilçelere gitmeye devam ettiği bildiriliyor. Hastanelere akın eden vatandaşlar, ishal, yüksek ateş ve kusma şikayetine neden olarak şehir içme suyunu gösterirken, Elbistan genelindeki hastaneler, gelen hastalar için yetersiz kaldı. Elbistan Kaymakamlığı ise, şehir merkezindeki tüm aile hekimlerini göreve çağırdı, tüm eczanelerin açılmasını istedi. Elbistan Devlet Hastanesi Acil Servisi ile Kadın Doğum ve Çocuk Servisi Acili ve özel hastanelerin acilleri, vakalara ulaşmada yetersiz kalınca, tüm aile hekimlikleri göreve çağrılarak, serum setleri dağıtıldı. Elbistan Devlet Hastanesi’ndeki doktorlar da göreve çağrılırken, ilçe dışından da Elbistan’a doktor takviyesi yapıldı. Şu ana kadar ağır hastanın bulunmadığı öğrenilirken, durumu iyi olan vatandaşlar hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu ediliyor. Ancak yerine yenilerinin gelmesi hastanelerdeki ve aile hekimliği merkezlerindeki yoğunluğu azaltmıyor.

Dün akşam saatlerinden itibaren açılan tüm eczaneler bugün de 11.00 itibariyle tekrar hizmet vermeye başladı. Elbistan Eczacılar Odası Temsilciliği, dün itibariyle tükenen ilaçların çevre illerden sevkiyatının yapılmaya başlandığını duyurdu.

İl merkezinde ve Elbistan’da kriz merkezi oluşturulurken Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Elbistan’da binlerce kişinin ishal, baş dönmesi, yüksek ateş ve kusma şikayetleri ile hastanelere başvurmasının ardından ilçeye gelerek, incelemelerde bulundu. Vali Özkan, şikayetlerin içme suyundan kaynaklandığının değerlendirildiğini belirterek, “Belediye başkanımız, kaymakamımızla, sağlık birimleri ve KASKİ ile birlikte bu olayın nereden kaynaklandığını öncelikle tespit etmek amacıyla yoğun çalışmalarımız var” dedi.

Sabah saatleriyle birlikte ilçedeki hastanelere başvuranların sayısında ise ciddi bir artış gösterdi. 112 Acil Servis’e ait ambulanslar peş peşe hasta taşırken çoğu vatandaş da kendi imkanları ile hastaneye koştu. Bazı ilaçların tükenmesi, tamamı açık olan eczanelerde uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu.

Hastane bahçelerinde dahi serum takılı bir şekilde bekleyen vatandaşlar ise, yetkililerin durumla ilgili olarak açıklama yapmasını istedi. Vatandaşlar, Sağlık Bakanlığı’nın bölgeye seyyar hastane açması talebinde bulundu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...