Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

STK'lardan Cizre'deki saldırıya tepki

Düzenleyen:
STK'lardan Cizre'deki saldırıya tepki

GÜNDEM Haberleri

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Çevik Kuvvet Grup Amirliği’ne, terör örgütü PKK tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısına ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tepki gösterdi.

Cizre’de, terör örgütü PKK’nın İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Gurup Amirliği’ne bomba yüklü araçla gerçekleştirdiği saldırıya ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tepki gösterdi. Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı, “Yapılan saldırıyı şiddetle reddediyoruz. Yaşamanı yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Şiddetin hiçbir meşru dayanağı yoktur. Yaşam taleplerini gölgelediği açıktır. Toplumu tehdit eden böylesi kör şiddet eylemlerinde ısrarla sorunlar daha da büyümekte, toplum günden günde bir ümitsizliğe sürüklenmektedir. Son bir yılda binlerce insanın yaşamını yitirmesi, şehirlerin yıkılması, yüz binlerce insanın göç etmesine sebep olan çatışmaların mağduriyetini ve travmasını yaşayan halkın beklentisi ve talebi artık silahların susması ve kalıcı bir şekilde son verilmesidir” dedi.Yaşanan olayın Cizre halkını derinden üzdüğüne vurgu yapan Çağlı, “Cizre halkının hiçbir şekilde tasvip etmediği bir olay yaşandı. Bu olayda binlerce insan ve binlerce sivil ölebilirdi. Çünkü orada bir arama noktası var ve bazen o arama noktasında bazen sayısı 50'ye çıkan yolcu dolu minibüsler duruyor. Bu minibüslerin içerisinde en az 20 insan bulunuyor. Eğer o gün o minibüsler de orada olsaydı yüzlerce sivil de ölebilirdi. Sonuçta kimsenin ölmesini istemiyoruz. Biz Cizre halkı olarak bu olaydan dolayı çok üzüntülüyüz. Böyle bir olayın bir daha yaşanmasını asla istemiyoruz. Cizre halkı olarak çok üzgünüz, bundan dolayı olayda hayatını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar versin” diye konuştu.

“Bölgemize zarar veriyor”

Sağlık-Sen Cizre İlçe Başkanı Sabgatullah Anmal ise, bu tür olayların bölgeye zarar verdiğine dikkat çekerek, şunları kaydetti:“İlçemizde yaşanan olay bizim için üzücü olduğu gibi milletimiz için de çok üzücüdür. Bu olayda henüz yaralılar hastaneye gelmeden ilk müdahaleyi sağlayan sağlıkçılara da teşekkür ederim. Çünkü onlar böyle büyük bir olayda yaralılara ivedi müdahale ederek büyük bir başarı elde ettiler. Bu başarının nedeni de olayın yaşanması ile beraber yaralılar daha hastaneye gelmeden cerrahi branş ve sağlık ekipleri, hizmetlisi, personeli gibi herkes hastanede yaralılara müdahale etmek için hazır bekledi. Bunda da yöneticilerimizin büyük bir özverisi vardır. Yaşanan olayda şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Daha önce de dediğimiz gibi bu tür olaylar ne bölgemize ne de coğrafyamıza hizmet etmiyor. Dün Cizre’de ondan önce Gaziantep’te ve bir önceki gün başka yerlerde olan olayları en derin duygularımızla kınıyoruz ve bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...