Kandil'den PYD'ye Fırat'ın Batısı talimatı!

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kandil'den PYD'ye Fırat'ın Batısı talimatı!

GÜNDEM Haberleri  / AA

PYD/PKK militanlarının Fırat'ın batısında kalmaya devam ettiği ve Kandil'deki dağ kadrosunun bu yönde talimatlar verdiği öğrenildi.

Suriye'de ABD'nin siyasi ve askeri desteğiyle büyüyen PYD/PKK, Türk ordusuna bölgesel "askeri meclis" adı altında saldırırken, Münbiç'teki militanlarını da "Suriye Demokratik Güçleri" (SDG) adıyla kamufle ediyor.

ABD "PYD ÇEKİLİYOR" DEDİ AMA...

ABD Savunma Bakanlığı, PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin Fırat Nehri'nin doğusuna çekilmesi gerektiğinin dile getirildiğini ve bunun büyük ölçüde gerçekleştiğini iddia etmişti.

AA'ya bilgi veren Türk güvenlik kaynakları ise örgüt militanlarının nehrin batısındaki pozisyonlarını koruduğunu, doğuya geçişlerinin büyük ölçüde gerçekleşmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını vurguladı.

KANDİL'DEN PYD'YE "YERİNİZDEN KIPIRDAMAYIN" TALİMATI

Güvenlik kaynakları ayrıca, PKK'nın dağ kadrosu yöneticilerinin PYD’ye "yerinizden kıpırdamayın" talimatları verdiğinin istihbarat dinlemelerine takıldığını aktardı.

PYD MÜNBİÇ'TE KENDİNİ BÖYLE GİZLİYOR

Nehrin batısındaki PYD/PKK’lılar, Münbiç ilçesinde yuvalanmış durumda.

Burada kendi örgüt üniformaları ve armaları yerine SDG'ninkileri kullanan teröristler, kolaylıkla kamufle oluyor.

Böylelikle yerlerini muhafaza ederken bölgede PYD'li kalmadığını kendileri de ABD yönetimi de dillendirebiliyor.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...