Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Orgeneral Akar Devlet Mezarlığı'nı ziyaret etti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Orgeneral Akar Devlet Mezarlığı'nı ziyaret etti

GÜNDEM Haberleri  / AA

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ve Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94'üncü yıl dönümü dolayısıyla Devlet Mezarlığı'nı ziyaret etti.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Genelkurmay İkinci Başkanı Ümit Dündar, Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ile beraberindekiler, tören yolundan ilerleyerek Devlet Mezarlığı'nda milli mücadelede görev almış komutanların isimlerinin yazılı olduğu anıta çelenk koydu, saygı duruşunda bulundu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, daha sonra Devlet Mezarlığı Şeref Defteri'ne şunları yazdı:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tarih sayfasındaki varlığı ve bekası için sundukları değerli katkılarla adlarını tarihe altın harflerle yazdıran ve aramızdan ayrılarak ebediyete intikal eden, başta ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve en yakın silah arkadaşları olmak üzere Kurtuluş Savaşı'mızın kahraman komutanları aziz şehitlerimiz ve değerli devlet büyüklerimiz, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94'üncü yıl dönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri günü nedeniyle Silahlı Kuvvetlerimizin 29'uncu Genelkurmay Başkanı olarak kuvvet komutanlarım Jandarma Genel Komutanı ile huzurunuzda bulunmanın gururunu yaşıyoruz.

"Bayrak sevgimizin ölümsüzleşmiş abidelerisiniz"

Şanlı tarihi zaferlerle dolu yüce milletimizin destanlaşan bağımsızlık ve özgürlük tutkusunun vatan ve bayrak sevgisinin bir tezahürü olarak işgal güçlerine karşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan İstiklal Savaşı'mızın her safhasında gösterdiğiniz azim, feragat ve cesaret tarihin şeref sayfalarında hak ettiği müstesna yerini almıştır.

Sizler yüce milletimizi aydınlık bir geleceğe ulaştırmak adına ortaya koyduğunuz kahramanlıklar ve fedakarlıklarla vatan ve bayrak sevgimizin ölümsüzleşmiş abidelerisiniz. Aziz hatıralarınız, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarınca daima minnet ve şükranla anılacaktır. Huzurlarınızda saygıyla eğiliyoruz, ruhlarınız şad olsun."

Orgeneral Akar ile beraberindeki komutanlar, daha sonra anıt mezarları ziyaret ederek karanfil bıraktıktan sonra dua etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...