YPG'nin silahları Ankara'yı harekete geçirdi

Düzenleyen:
YPG'nin silahları Ankara'yı harekete geçirdi

GÜNDEM Haberleri

ÖSO'nun Cerablus'u DAEŞ'den temizlemesine destek veren TSK'ya ait iki tankın, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD tarafından müttefik ülkelere ait silahlarla vurulması, Ankara'yı harekete geçirdi.

Suriye'nin kuzeyindeki terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı operasyonunda TSK'ya ait 2 tanka, PKK'nın uzantısı PYD tarafından roket atıldı. Bir askerin şehit olduğu, üç askerin yaralandığı saldırıda, “Kornet" tipi lazer güdümlü tanksavar füzesi ile “Milan" tipi güdümlü füze kullanıldı. Yeni Şafak'ın haberine göre; saldırılarda kullanılan füzelerin NATO ve dost ülkelere ait olduğu belirlendi.

DAEŞ gibi, bazı ülkelerin arka çıktığı PYD-YPG'nin de terör örgütü olduğunun son gelişmelerle teyit edildiğinin altını çizen Ankara, bu füzelerin, terör örgütüne nasıl verildiğini Eylül ayındaki G-20 ve BM zirvelerinde gündeme getirecek. Ankara'nın tüm uyarılarına karşın terör örgütüne silah desteği veren ABD ve diğer müttefiklere, son olay örnek gösterilerek, Türkiye'nin dost ve müttefik ülkelerin silahları ile hedef alınmasının kabul edilemeyeceği vurgulanacak. Öte yandan teröristlerin vurduğu tank Türkiye'ye getirildi.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...