Terör örgütü sadakata göre seçim yapmış

Düzenleyen:
Terör örgütü sadakata göre seçim yapmış

GÜNDEM Haberleri

FETÖ’ye en çok bağlı olanlar askerî okul veya polis akademisine yönlendirilmiş. Cemaatten soğumamaları için her cumartesi Gülen’in kitapları okutulup CD’leri izlettirilmiş...

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik operasyonlar devam ediyor. Soruşturmalar kapsamında örgütün her geçen gün gerçek yüzü daha da ortaya çıkıyor. Konya’da İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinde ifadesi alınan şüpheli A.S., Örencilerin meslek gruplarına göre nasıl  yönlendirildiğini anlattı. Örgüte elemanın, cemaate bağlı okul, dershane, yurt ve öğrenci evlerinden sohbetlere yeni kişilerin çağrılmasıyla kazandırıldığını söyleyen A.S, “Askerî okullara gönderilmesi kararlaştırılan öğrenciler cemaatle bağlantısı olmayan dershanelere yazdırılırdı. Öğrencinin annesinin başı kapalıysa, başı açık fotoğrafı bulunan yeni kimlik çıkartılırdı. Öğrencinin askeri okulu kazanmasından sonra devreye lise dönemindeki ağabeyi veya kendisinden sorumlu bölge talebe mesulü girerdi. Öğrenci, her cumartesi sağlam bir mütevellinin evine götürülürdü. Burada ona cemaatle ilgili dersler verilirdi. Daha sonra Gülen’in kitapları okutulur, vaaz CD’leri izletilirdi. Bu şekilde öğrencinin cemaatten soğuması engellenerek daha fazla bağlanması sağlanırdı. Bu öğrencilerin yıllık kaç defa ziyaret edilmesi gerektiği belliydi. Öğrencilerle görüşen bu kişiler, her üç ayda bir kullandıkları telefonlarının sim kartını, her altı ayda bir de hem telefon hem de sim kartlarını değiştirirlerdi. Tüm bunların parasını, eyalet talimatyıla büyük bölge muhasebecileri öderdi” şeklinde ifade verdi. 

GÜLEN'İN KÖŞKÜ BİLE HAZIRDI

İzmir’de, Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan ünlü iş adamı Ahmet Küçükbay’ın, terörist başı Gülen’in Türkiye’ye döndüğünde kalması için köşk aldığı iddia edildi. Daha önce FETÖ’den gözaltına alınan ve serbest bırakılan Küçükbay, başka bir operasyonda tekrar gözaltına alındı. Ege Bölgesi’nin ünlü iş adamlarından biri olan Küçükbay, bu kez tutuklanarak cezaevine gönderildi. Küçükbay’ın tutuklanmasıyla bazı iddialar da ortaya atıldı. Gülen’in Küçükbay’a ‘manevi oğlum’ dediği ve Pensilvanya’da sık sık görüştüğü iddia edildi. Ayrıca ünlü iş adamının Bornova ilçesinde Gülen için Giraud köşkünü satın aldığı ileri sürüldü. Gülen’in bir ara Türkiye’ye gelmesi için satın alınan köşk, baştan aşağıya yeniden düzenlendi. Geniş bahçeli köşkün 15 odasının yanı sıra, konuk evi, konuk salonu, fırın ve havuzunun da bulunduğu öğrenildi. Gülen’in İzmir’deki para kasası olduğu iddia edilen Küçükbay, daha sonra ise FETÖ lideri gelmeyince bu evde ailesiyle beraber kalmaya başladı. Yine sık sık yurt dışına gittiği öne sürülen Küçükbay’ın, örgütün üst düzey yöneticileriyle önemli görüşmeler yaptığı da iddialar arasında yer aldı. 

TSK'YA ÖĞRENCİ YERLEŞTİRMEK İÇİN AYRI BİRİM

Konya’da FETÖ’ye yönelik soruşturma kapsamında, haklarında yakalama kararı çıkarılan, aralarında örgütün üst düzey yöneticileri, akademisyen ve iş adamlarının da bulunduğu 90 kişiden 30’u gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY’nin yapılanmasını deşifre etmek için bugüne kadar bine yakın kişinin ifadesine başvurdu. Şüphelilerle ilgili emniyet veri tabanı, açık kaynak, sosyal medya, HTS detay dökümlerinden analizler yapılarak, çeşitli kurumlardan soruşturmaya ilişkin birtakım bilgiler temin edildi. Veriler aracılığıyla örgütün yapılanmasında aktif rol oynadığı değerlendirilen kişiler tespit edildi. Konya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla haklarında yeteri kadar delil elde edilen kişilere yönelik operasyonun dördüncü aşaması için harekete geçildi. Bu kapsamda Konya merkezli 22 ilde 90 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Dün sabah saatlerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 30 şüpheli gözaltına alındı. Örgütün üst düzey yöneticilerinden Cem A.’nın, yüksekokul mezunlarını işe yerleştirdiği, özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri okullarına öğrenci yerleştirmede görev aldığı iddia edildi. Kamu personeline sohbet toplantıları düzenleyen Çağlar U.’nun da emniyet, TSK ve yargı personeliyle gizli ilişkiler kurduğu, bu kişilerle gizli toplantılar organize ettiği ileri sürüldü. Şüpheliler arasındaki Züleyha Ç. ile Ebru A.’nın kadınlara sohbet toplantıları düzenlemek ve esnaftan örgüte yardım toplamakla görevlendirildiklerinin belirlendiği öğrenildi. 

ETKİN PİŞMANLIĞA KARŞI UYARI

Kırşehir’de FETÖ/PDY’ye ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan polisin evinde, örgüt üyelerinin gözaltına alınmaları durumunda etkin pişmanlıktan yararlanmalarını önlemek için hazırlanmış yazılı talimat bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, Kırşehir merkezli 11 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan polis memuru Bülent Şimşek tutuklandı. Şimşek’in evinde yapılan aramada, el yazısıyla hazırlanmış “etkin pişmanlık blöfü” talimatları ele geçirildi. Şimşek’in yaklaşık 7 ay önce farklı isimlerle sosyal medya hesapları açarak FETÖ adına Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret etmek suçundan meslekten ihraç edildiği öğrenildi. Şimşek, dinleme ya da teknik takip yapılamaması için elektronik aletler kullanmadan, kendisine üst düzey “imamlardan” yazılı olarak gönderildiğini söylediği talimatları, FETÖ’cü polislere aktardığı belirlendi. Örgüt üyelerinin gözaltına alınmaları durumunda etkin pişmanlık uygulamasından yararlanmasını önlemek ve örgüt yapısının çözülmesini engellemek için hazırlanan talimatlarda şu ifadeler yer alıyor: “Emniyette kendilerine teklif edilecek olan etkin pişmanlık teklifine kesinlikle inanmamaları gereklidir, bize yapılmak isteyen bir blöftür. ‘Örgütün yapısı veya işleyişi, kendilerinden kimin sorumlu olduğu, kimlerden sorumlu oldukları’ gibi sorular sorulursa bu konularda kesinlikle konuşulmamalı, herhangi bir örgüte bağlı olmadığı söylenmelidir.” 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...