15 Temmuz ruhuna yakışmayan tavır

Düzenleyen:
15 Temmuz ruhuna yakışmayan tavır

GÜNDEM Haberleri

Bugün açılacak yeni adli yıl, ilklere sahne olacak. Düzenlenecek tören ilk kez Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşecek.

Haber Merkezi ANKARA
Önceki yılların aksine açılış konuşmasını Yargıtay Başkanı’nın yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak. Geçmiş yıllarda Yargıtay tarafından çeşitli yerlerde yapılan açılış törenleri, tercih edilen binalardaki yetersizliklerle tartışma konusu olmuştu. Bu yıl ise tören, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “milletin evi” olarak nitelendirdiği Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak. Törene, Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bakanlar ile yargının her kademesinden hâkimler, savcılar ve avukatlar katılacak.
Törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu katılmayacaklarını açıklamıştı. Dün Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu ve Feyzioğlu’na bir çağrı yaptı, “Oraya yabancı değiller, gittiler ama ne değişti de vazgeçtiler anlamakta zorlanıyoruz. Onlara bir kez daha davette bulunuyorum. Beştepe’de yapılacak bir toplantının bir otelde yapılmasını tercih etmek herhâlde bu ülkenin gücünü göstermiyor. Nitekim Beştepe milletin yeridir” dedi. Ancak Kılıçdaroğlu ve Feyzioğlu fikrini değiştirmedi. Yargının yeni adli yıldaki önceliği ise FETÖ yargılamaları olacak. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...