Yapılan parkı çocuk oyununa çevirdiler

Düzenleyen:
Yapılan parkı çocuk oyununa çevirdiler

GÜNDEM Haberleri

Anıtkabir’e yapılan ve son günlerde gündemden düşmeyen oyun parkı CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli ve beraberindeki grup tarafından söküldü.

Nisan ayında bir kargo şirketi tarafından yapılan ve son günlerde gündemden düşmeyen oyun parkını protesto etmek için bir araya gelen CHP’liler ve sivil toplum kuruluşları üyelerinden oluşan bir grup, Anıtkabir önüne gelerek, basın açıklaması yaptı. Eylemciler, Türk bayrağı açarak, ‘Burası park değil Anıtkabir’, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganları attı. CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, Anıtkabir’in 1’inci derece sit alanı olduğunu ve bu alana plastik kaydıraklar konularak ucube görüntülerle saygı mekânına saygısızlık yapılmasına izin vermeyeceklerini ifade etti. Yapılan açıklama sonrası Anıtkabir’e giren protestocu grup, parkın yapıldığı bölgeye yöneldi. Parka gelen grup, salıncakları kendileri sökmeye başladı. Daha sonra park alanına Çankaya İlçe Başkanı gelerek, komutanlığın parkın sökülmesi için çalışmaları başlatacağını duyurdu. Eylemciler, daha sonra Anıtkabir’den ayrıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Twitter hesabı üzerinden Atatürk’ün gülerek salıncakla sallanmasını gösteren bir fotoğrafını paylaşarak, Anıtkabir bahçesine yapılan çocuk oyun parkı ile ilgili yapılan sert eleştirileri değerlendirdi. Gökçek, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Türkiye’ye çocuk bayramını hediye eden Atatürk... Çocuğu salıncağa bindiren Atatürk... Hatta bizzat salıncağa binen Atatürk… Siz kalkmış neyin protestosunu yapıyorsunuz? Çocuk düşmanı mısınız” diye sordu. Öte yandan CHP’llier sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden ‘#AnıtkabirdeNöbetteyiz’ hastagiyle kampanya başlattı. Yaptıkları açıklamada Anıtkabir’in yanına park yapılmasını ‘saygısızlık’ olarak değerlendirdiler.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...