Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çavuşoğlu Türkiye'nin Miami Başkonsolosluğu açılışına katıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Çavuşoğlu Türkiye'nin Miami Başkonsolosluğu açılışına katıldı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, New York'taki temaslarının ardından geldiği Florida'nın Miami kentinde Türkiye'nin Miami Başkonsolosluğunun resmi açılış törenine katıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, New York'taki temaslarının ardından geldiği Florida'nın Miami kentinde Türkiye'nin Miami Başkonsolosluğunun resmi açılış törenine katıldı. Çavuşoğlu, Türk Başkonsolosluğunun açılmasından onur duyduğunu belirtti.

Başta Avrupa olmak üzere birçok ülkenin Miami'de başkonsolosluğunun bulunduğunu dile getiren Çavuşoğlu, farklı zenginliklere sahip kentin herkese ev sahipliği yaptığını, çok sayıda Türk'ün de turistik ve eğitim amacıyla Miami'ye geldiğini söyledi.

Miami'nin sadece doğasıyla değil insanlarıyla güzel bir kent olduğunu anlatan Çavuşoğlu, "Ülkem Türkiye de çok güzel, özellikle Antalya. Ziyaret etmelisiniz. Antalya'nın Türkiye'nin İstanbul'dan sonraki ikinci güzel kenti olduğunu her zaman söylerim." dedi.

Çavuşoğlu, Miami Başkonsolosluğunun sadece Türk vatandaşlarına değil tüm ülke vatandaşlarına hizmet edeceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin Miami Başkonsolosu Özgür Altan ve Miami Valisi Carlos Gimenez ile Başkonsolosluğun açılışını yaptı. Gimenez törende Çavuşoğlu'na Miami şehrinin anahtarını hediye etti.

"FETÖ, ABD’de son derece faal"

Bakan Çavuşoğlu, törenin ardından Miami bölgesinde yaşayan Türk-Amerikan toplumu mensuplarıyla bir araya geldi.

Burada bir konuşma yapan Çavuşoğlu, Türkiye'nin 15 Temmuz'da bir darbe girişimi atlattığını anımsatarak, böyle bir şeyin bir daha olmaması için gerekli önlemleri aldıklarını ifade etti.

Çavuşoğlu, FETÖ'nün ''eğitim ve diyalog' gibi faaliyetlerle göz boyayarak tüm ülkelerin devlet yapılarına sızdığının altını çizerek, şu değerlendirmede bulundu:

"(FETÖ elebaşı) Kendisi kainat imamı olduğu için, amacı o olduğu için, Meclis dahil Türkiye’deki tüm demokratik kurumları yok edip, Türkiye'ye kainat imamı olarak gelmeyi planladığı için, oradan tüm dünyayı yönetme şeyi... Böylesine sakat bir zihniyet, ama amaçları bu. Bazı ülkelerde uyarıyoruz. Çok geç kalmışlar. İsteseler de yapamazlar. Bazı Orta Asya ülkeleri mesela. Orada bir darbe olursa bunlar yapar o darbeyi. Onlara yönelik bir şey yapmak isteseler de yapamazlar. Ama birçok ülke şimdi gerekli tedbirleri alıyor. Bu ülkede de son derece faal olduklarını biliyorsunuz. Bunların neye hizmet ettiğini de gördük. Bu yapıya karşı ortak mücadelemizi sürdürelim. Bu darbe girişiminin faturası ortada. Bu hasarı gidermek için gece gündüz çalışıyoruz. Ama her şerde bir hayır vardır. Biz buna inanıyoruz. Bu darbe girişimden sonra Türkiye’de oluşmaya başlayan uzlaşı kültüründen de memnunuz. Milletimizin birlik beraberlik şuuru yeniden oluştu, bundan da son derece memnunuz."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...