Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TSK açıkladı: Anıtkabir'deki park kaldırıldı

Düzenleyen:
TSK açıkladı: Anıtkabir'deki park kaldırıldı

GÜNDEM Haberleri

TSK Anıtkabir'deki oyun parkı ile ilgili açıklama yaptı.

Genelkurmay Başkanlığından, Anıtkabir Bakım Onarım Restorasyon Kurulu'nun olağanüstü toplanarak Anıtkabir'deki portatif oyun alanının kaldırılmasına oy birliğiyle karar verdiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Dünyada çocuklara bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan yegâne devlet adamı Ulu Önder ve Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa KemalATATÜRK’tür.

23 NİSAN 2016 TARİHİNDE...

ANITKABİR’e gelen ziyaretçilerin yoğun talepleri üzerine, ATATÜRK’ün ebedi istirahatgâhı ANITKABİR içerisinde bulunan Dinlenme-2 kafeteryanın yanına, ANIT bloğuna zarar vermeyeceği değerlendirilerek 23 Nisan 2016 tarihinde, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 96’ncı Yıl Dönümünde bayram hediyesi olarak çocuk ziyaretçilere hitaben bir adet portatif küçük oyun alanı yapılmıştır.

ANITKABİR’e oyun alanı yapıldıktan sonra çocuk ziyaretçilere Atatürk’ü sevdirmenin yanı sıra ANITKABİR’i sevdirme konusunda da bu uygulamanın faydalı olduğu yönünde çok sayıda olumlu geri bildirim alınmıştır.

Ancak beş aydan bu yana hizmet veren söz konusu oyun alanı ile ilgili olarak, önceden sorumlu hiçbir birim ile bilgi ve görüş alışverişi yapılmadan, 23 Eylül 2016 tarihinde sosyal medyada, daha sonra da yazılı ve görsel basında konuyla ilgili haber ve yorumlar yer almıştır.

Yukarıda yer alan gelişmeler üzerine; 2524 sayılı ANITKABİR Hizmetlerinin Yürütülmesine ilişkin Kanun ve Yönetmelik çerçevesinde ANITKABİR Bakım Onarım Restorasyon Kurulu 24 Eylül 2016 tarihinde olağanüstü toplantıya çağrılmıştır.

OYUN ALANININ KALDIRILMASINA KARAR VERİLDİ

Kurul, 25 Eylül 2016 tarihinde saat 09:00’da Anıtkabir’de toplanarak bugünitibariyle oybirliğiyle söz konusu portatif oyun alanının kaldırılmasına karar vermiştir.

Bundan sonraki süreçte söz konusu oyun alanı ile ilgili öneri ve talepler, kanun ve yönetmelik uyarınca ANITKABİR Bakım Onarım Restorasyon Kurulu tarafından değerlendirilecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...