Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

FETÖ'nün yurt dışı okullarına neşter

Düzenleyen:
FETÖ'nün yurt dışı okullarına neşter

GÜNDEM Haberleri

FETÖ’nün yurt dışındaki örgütlenmesinin temelini oluşturan ve sayısı 3 bini geçen okulları devralmak için Maarif Vakfı ülke ziyaretlerine başlıyor.

İSMAİL SONSUZ ANKARA

Terör örgütü FETÖ ile yurt içinde yapılan mücadeleye paralel olarak yurt dışında da sistemli mücadele başlatılıyor. Kanun Hükmünde Kararnamelerle Türkiye’deki FETÖ okullarının kapatılmasının ardından, geçtiğimiz Haziran ayında kurulan Maarif Vakfı da, FETÖ’nün yurt dışındaki örgütlenmesinin temelini oluşturan ve sayısı 3 bini geçen okulları devralmak için harekete geçiyor. Dışişleri Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı ile koordineli yürütülen çalışma kapsamında önümüzdeki hafta heyetler oluşturarak ülke ziyaretlerine başlanacak. İlk olarak FETÖ okullarını devretmeye hazır olan ülkeler ziyaret edilecek. Gidilen ülkelere, başta 15 Temmuz’daki darbe girişimi olmak üzere somut bilgiler sunularak tehlikeli oldukları anlatılacak. Ziyaretlerde FETÖ’nün ‘Türkiye Cumhuriyeti’ adını kullanarak açtığı okulların yanı sıra, bu yapının başka adlarla açtığı okulların devri de gündeme gelecek.  Öte yandan, Maarif Vakfı’nın ziyareti öncesinde birçok ülke FETÖ tehdidine karşı kendi tedbirini aldı. FETÖ’nün en güçlü olduğu ülkelerden Azerbaycan bunlardan biri. Azerbaycan hükûmeti, 15 Temmuz’daki hain girişimin ardından FETÖ’nün bu ülkedeki bin 200 öğrenci evi ve 3 öğrenci yurdunu kapattı, 28 kolej, 28 dershane ve 1 üniversitenin yönetimi devlete ait şirkete devredildi. FETÖ’nün neredeyse okul açmadığı ülke kalmayan Afrika kıtasındaki ülkeler de Türkiye’nin uyarısının ardından harekete geçti. Aynı şekilde, darbe girişimine kınamakta bile zorlanan AB ülkelerinde de FETÖ okulları varlıklarını sürdürüyor. Balkanlar ise FETÖ konusunda duyarlı. Kosova hükûmeti FETÖ’ye bağlı kurumları kapatırken diğer Balkan ülkeleri de terör örgütüne bağlı eğitim kurumlarını bakanlığa devretmeye hazırlanıyor. Rusya ve Özbekistan ise FETÖ’nün örgütlenmede zorluk çektiği ülkelerin başında geliyor. İki ülke de FETÖ’ye karşı yıllar öncesinden tedbirini alarak, bu yapının ülkelerinde örgütlenmesine izin vermedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...