Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

FETÖ’nün kaset timini ele veren ayrıntı ortaya çıktı

Düzenleyen:
FETÖ’nün kaset timini ele veren ayrıntı ortaya çıktı

GÜNDEM Haberleri

Milletvekillerine ait kasetleri inceleyen özel ekip, kamera açılarını hesaplayarak gizli kameraların nerelere gizlendiğini ortaya çıkardı.

FETÖ'nün kaset kumpası soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonla 69 kişi tutuklanırken, savcılık dosyasına giren teknik ayrıntı ise kumpasın sırrının nasıl çözüldüğünü ortaya koydu. Sabah'ta yer alan habere göre, Deniz Baykal ve MHP'li eski vekillere ait kasetleri izleyen özel ekip, kamera açılarını hesaplayarak gizli kameraların evlerdeki elektrik buat kapaklarının arkasına gizlendiğini ortaya çıkardı.

BUATLAR TEK TEK İNCELENDİ
 
FETÖ'nün usulsüz dinleme ve izleme için üs olarak kullandığı İstihbarat Dairesi C Bürosu'nda çalışan polislerin bağlantılarını ortaya çıkarmak HTS kayıtları incelendi. Çilingir ve gizli tanık ifadeleri ile HTS kayıtlarının aynı noktalarda örtüştüğü belirlendi. Adreslerde inceleme yapmak için düğmeye basıldı. Kaset görüntülerinden gizli kameraların kurulduğu noktaların açıları hesaplandı. Ortaya çıkan açılara göre gizli kameraların evde en dikkat çekmeyecek noktalar olan elektrik buat kapaklarının içine yerleştirildiği belirlendi. 17 adresteki tüm buatlar incelendi. Bazı buatların yerinden oynamadığı ve tozlu olduğu görülürken, bazılarının ise yerlerinden sökülmüş olduğu, yenileriyle değiştirildiği tespit edildi.
 
69 ŞÜPHELİ TUTUKLU
 
Böylece FETÖ'cülerin gizli kameraları televizyon hoparlörleri ve çiçek saksılarının yanı sıra buat kapaklarının içine de yerleştirdikleri ortaya çıktı. Teknik çalışma ve ifadelerin ardından düğmeye basılan soruşturmada 31'i diğer suçlardan tutuklu bulanan 120 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Aralarında eski İstihbarat Dairesi Başkanı Ömer Altıparmak'ın da bulunduğu 38 kişinin daha tutuklanması ile tutuklu sayısı 69'a ulaştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...