Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

87 MİT mensubu meslekten atıldı

Düzenleyen:
87 MİT mensubu meslekten atıldı

GÜNDEM Haberleri

FETÖ soruşturmasında 87 MİT görevlisi meslekten ihraç edildi. İhraç edilen bu kişiler hiçbir devlet kurumunda çalışamayacak.

Ebru Karatosun ANKARA 
15Temmuz’daki darbe girişimi sonrasında, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilişkisi bulunduğu gerekçesiyle açığa alınan 141 Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) personelinden 100’ü hakkındaki soruşturma tamamlandı. Bunlardan 87’si memuriyetten ihraç edildi. İhraç edilen personelden 52’si hakkında hazırlanan dosya savcılığa gönderilerek suç duyurusunda bulunuldu. Edinilen bilgiye göre, Milli İstihbarat Teşkilatında, 15 Temmuz sonrasında açığa alınan 141 personelden 100’ünün soruşturması tamamlandı. Görevlerinden uzaklaştırılan personelden, soruşturması tamamlanan 100 kişiden 87’si, 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereği kamu görevinden uzaklaştırıldı. Memuriyetten çıkarılan 87 kişi başka bir devlet kurumunda çalışamayacak. İhraç edilen 87 kişinin 52’si hakkındaki sorgulama sonuçları ve delillerden oluşan dosyalar savcılığa gönderilerek bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Açığa alınan 41 personel hakkındaki soruşturmanın da yakında tamamlanacağı bildirildi. 
KÖSTEBEK GİBİ ÇALIŞMIŞLAR
MİT’in hazırlayıp savcılığa gönderdiği dosyada önemli suç unsurlarının bulunduğu belirtildi. “Şüpheli” sıfatıyla haklarında soruşturma yürütülecek 52 kişinin FETÖ ile bağlantılı oldukları belirtildi. Şüphelilerin 17 Aralık sonrasında yürütülen soruşturmalarla ilgili MİT’e gelen istihbari bilgileri gizlediği,  ayrıca örgüt aleyhine toplanan ve soruşturmalara önemli dayanak oluşturan bilgileri de yine örgüte sızdırdıkları vurgulandı. Şüphelilerin darbe girişimi gecesi cuntacılarla irtibata geçtikleri tespitine de yer verildi.
MİT’te devam eden soruşturmalara bağlı olarak, FETÖ’cü yapıyla ilişkili olduğu tespit edilen 141 kişi, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası açığa alınmıştı. Daha önce savcılığa yapılan suç duyuruları sonucu bazı MİT personeli, FETÖ bağlantıları gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...