Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Muhsin Yazıcıoğlu'nun 'son görüntüsü' iddiası

Düzenleyen:
Muhsin Yazıcıoğlu'nun 'son görüntüsü' iddiası

GÜNDEM Haberleri

BBP lideri merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili 15 Temmuz’dan sonra yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Milliyet'te yer alan habere göre, merhum Yazıcıoğlu’nun ölmeden önce çömelmiş, elleri dua eder vaziyette görüntüsünün olduğu, kazadan hemen sonra 3 kişinin Yazıcıoğlu’na yaklaştığı ve çekimlerin bu kişilerin arkasında olan bir başkası tarafından kaydedildiği yönündeki iddiaların sahibi BBP Erzurum eski İl Başkanı Emrullah Önalan’ın geçmiş dönemde Yazıcıoğlu dosyasını soruşturan savcılara verdiği ifadelerin ayrıntısına ulaşıldı.
 
Önalan, 13 Haziran 2012 tarihinde Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifadesinde, şunları söyledi: “Yazıcıoğlu vefat ettikten sonra İstanbul’da Ahmet Akbak adlı bir devlet görevlisi ile tanışmıştım. Büyükçekmece’de bir kafede fotoğraf göstermişti. Fotoğrafta düşen helikopterin başında kar maskeli 3 kişi görünüyordu. Bu karenin olayın akabinde çekildiği izlenimi edindim. Hatta helikopterin yanında karlar arasında cesetler olduğunu sandığım bir görüntü hatırlıyorum. Bana bu fotoğrafı gösteren kişi ‘Biz ne halt ettik, ben de bu işin içindeyim’ dedi. Bu kişinin ifadesinin alınmasını istiyorum. Beni onunla buluşturan Adil Hortooğlu’dur.” 
 
‘Birkaç saniyeydi’
 
Önalan, 24 Mayıs 2013’te Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’na ikinci kez ifade verdi. Önalan, bu kez, “2013 Nisan sonunda Hortooğlu Beylikdüzü tarafında bana cep telefonu olmayan ancak elektronik bir cihazdan görüntü izletti. Birkaç saniyeydi. Rahmetli genel başkana doğru arkalarından çekim yapılır vaziyette görülen 3 kişinin başkanımıza yürüdüklerini gördüm. Çekim yapan kişinin de bu şahısların arkadaşlarından biri olup arkadaşlarından habersiz çekim yaptığını anladım” dedi.
 
‘Ben görmedim Akpak görmüş’
 
Önalan’ın görüntüleri birlikte izlediğini iddia ettiği Adil Hortooğlu ise 9 Ekim 2013’te ‘şüpheli’ sıfatıyla  Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade verdi. Yazıcıoğlu’nun kaza yerinde elleri havada dua eder gibi bir görüntüyü gazeteci Ahmet Akpak’tan duyduğunu, Akpak ile aralarında geçen konuşmayı Önalan’a aktardığını belirten Hortooğlu, ifadesinde şunları sıraladı: “Önalan’ı Erzurum BBP Merkez İlçe Başkanı olduğu dönemde tanıdım. Ancak kendisinin beyanında belirttiği şekilde kendisine görüntü izlettiğim iddiası yalandır. Çatalca’da çiftliği bulunan Ahmet Akpak beni ziyarete geldi. Bana görüntüler olduğunu ancak kendisinde olmadığını söyledi. Akpak ile aramdaki bu konuşmayı arkadaşım zannettiğim Önalan’a aktardım. Ancak ben bir görüntüyü bizzat görmedim. Sadece Akpak’ın bana söylediğini aktardım. Akpak, 2010 sonlarında vefat etti.”
 
‘Baba-oğul hayatını kaybetti’
 
Yazıcıoğlu ailesi avukatlarından Selami Ekici görüntülerin elinde olduğu iddia edilen gazeteci Akpak ile oğlu Alper Akpak’ın kısa zaman aralıklarında yaşamlarını kaybettiğini belirterek, “Görüntülerin sahibi olduğu iddia edilen Ahmet Akpak’a ulaşmak istediğimizde 2010’da şeker komasından öldüğünü öğrendik. Alper Akpak’a ulaştık. Alper Akpak, babasının çeşitli yerlerde eşyalarının olduğunu söyleyip bir hafta süre istedi. Alper Akpak sonrasında telefonlarımıza çıkmayınca suç duyurusunda bulunduk. Akpak’ın ifadesine başvurulacağı sırada Kasımpaşa’da çıkan taraftar kavgasında öldürüldü” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...