Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

FETÖ liderinin tutuklanmasına 2 gün içinde yanıt gelecek

Düzenleyen:
FETÖ liderinin tutuklanmasına 2 gün içinde yanıt gelecek

GÜNDEM Haberleri

Adalet Bakanı Bozdağ, FETÖ lideri Fetullah Gülen’in ABD’de tutuklanmasıyla ilgili talebe bir iki gün içinde yanıt verilmesini beklediklerini söyledi.

NTV yayınında soruları yanıtlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ soruşturması kapsamında şu ana kadar bin 500 kadar infaz koruma memurunun görevden el çektirildiğini ifade ederek, “FETÖ’yle bağlantısı olabileceğini değerlendirdiğimiz kim varsa gerekli işlemler yapılıyor. Devlet bunlarla ilgili tedbirleri alıyor. Hatta uçakla ve helikopterle bile gelecek saldırılara karşı tedbirler alındı. Şu anda Sincan’da ve Silivri’de uçuşa izin verilmiyor. Buralara hava savunma sistemleri kurduk. Aynı şekilde oralarda görevli olan jandarmanın da aldığı görevler var. Her türlü tedbir detaylı bir şekilde düşünülüyor. Cezaevlerinin içinde de dışında da her türlü tedbir alınmaktadır, alınmaya devam edilecektir" dedi.

"ABD TUTUKLAMA TALEBİNE YÖNELİK BİLGİYİ 1-2 GÜN İÇİNDE VERECEK"

Delillerin darbe girişiminin Fetullah Gülen’in emriyle yapıldığını açıkça ortaya koyduğunu ifade eden Bozdağ, “Biz daha önceki 4 suçtan iadesini ve acilen tutuklanmasını talep ettik. Aramızdaki iade sözleşmesinin 9. maddesine göre ABD Fetullah Gülen’i tutuklamak zorunda. Tutukladıktan sonra bizden ek belge talep edebilir. İkinci olarak biz 15. Temmuz darbe girişimiyle ilgili Ankara’nın verdiği tutuklama kararını da ilettik. Karar acil tutuklanmasını gerektiğini ve gerekçelerini somut bir şekilde ortaya koyuyor. ABD Başkan Yardımcısı’yla yaptığımız ikili görüşmede darbe girişimiyle ilgili kendilerine somut deliller gelmeye başladığını ifade etti. Onlar değerlendirmemizin sonucunu 1-2 gün içerisinde ileteceklerini ifade ettiler" diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...