FETÖ’cüler FBI’ı fena kandırmış!

Düzenleyen:
FETÖ’cüler FBI’ı fena kandırmış!

GÜNDEM Haberleri

Emniyetteki kripto FETÖ’cüler, Gülen hakkında bilgi isteyen FBI’a, üslerine sormadan ‘temiz’ raporu vermiş!

EBRU KARATOSUN ANKARA

FETÖ’cü polislerin FBI’dan gelen belgeleri imha ederek, elebaşı Fetullah Gülen için ‘temiz’ raporu verdikleri ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ ile ilgili olarak 17-25 Aralık’tan sonra FBI’dan gelen bilgileri imha ettikleri gerekçesiyle aralarında eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı’nın da bulunduğu 15 polis hakkında soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında bir dönem İstihbarat Daire Başkanlığı’nda çalışan 5 polis, FBI’dan gelen belgeleri imha ettikleri gerekçesiyle tutuklandı.  
Soruşturmada FETÖ’nün ‘emniyet imamı’ Osman Hilmi Özdil’in 2007’de ABD’de FBI tarafından yakalanmasının ardından üzerinden çıkan bazı bilgi ve belgeler ABD yetkilileri tarafından Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gönderilmişti. Ancak örgütün emniyetteki köstebekleri tarafından söz konusu bilgi ve belgelerin imha edildiği tespit edilmişti. 17-25 Aralık’tan 1 ay sonra FBI’dan EGM aracılığıyla yeniden Özdil’e ait belgelerin bir kısmının temini sağlandı.
Özdil’in üzerindeki belgelerde adı geçen kişilerin bir bölümü, henüz soruşturma başlamadan önce Ergenekon davası sanıklarından bazılarının ismiydi. Notlarda yer alan ancak Ergenekon davasında yargılanmayan diğer şahısların büyük bölümü ise örgüt lideri Gülen’e karşı tutumlarıyla bilinen kişilerin olduğu belirlendi.
FBI’ın; Fetullah Gülen, KPSS’nin 1 numaralı şüphelisi Şerif Ali Tekalan ve FETÖ’nün kara kutusu olan Mustafa Özcan’ın da aralarında bulunduğu 6 kişi hakkında bilgi istediği belirtildi. Şüpheli isimler tarafından FBI’a cevap verildiği, yazıda ise söz konusu isimlerin, ‘haklarında herhangi bir suça karışmadıkları ve temiz olduklarının’ yazıldığı belirlendi. Köstebeklerin FBI’a yazılan cevapla ilgili sisteme herhangi bir kayıt yapmadıkları da ortaya çıktı.
5 köstebek polisin aynı zamanda Bylock kullanıcısı oldukları tespit edildi. Şüpheliler ifadelerinde, Osman Hilmi Özdil’i tanımadıklarını ve belgelerin imha konusunda bilgilerinin olmadığını belirterek, suçlamaları reddettiler.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...