Kürt aşiretlerden İngiliz iddiasına sert cevap: Satılık değiliz

Düzenleyen:
Kürt aşiretlerden İngiliz iddiasına sert cevap: Satılık değiliz

GÜNDEM Haberleri

“Kürtlerin üzerinde oyunlar oynanmaya çalışılıyor. Kürtler parayla satın alınacak insanlar değil. Bu Osmanlı döneminde de böyle olmuştur.”

İngilizlerin bazı Kürt aşiretlerinin borçlarını ödediği iddiaları üzerine eski Meclis’in bahçesinde bir araya gelen aşiret liderleri, bu yapılan haberlerin asılsız olduğunu belirten açıklama yaptı. 49 aşiret liderinin adına açıklama yapan Savcı Sayan, “Emekli bir albay tarafından ortaya atılan iddialar, bölgede denge unsuru olan Kürt aşiretlerinin itibarını zayıflatmaya yönelik olup, 15 Temmuz Türk-Kürt kardeşlik ruhuna kasteden hain ve tehlikeli bir söylemdir” dedi. 
Türkiye’nin dört bir yanındaki aşiretler de bölgede satılık aşiretlerin olmadığını ve sonuna kadar devletin yanında yer aldıklarını söylediler. 
Buruki Aşiretinden Zahir Kandaşoğlu: İngilizler bir zaman aşiretleri önemsemiyordu, şimdi ne oldu da satın almaya çalışıyor. Kürtler parayla satın alınacak insanlar değil. Osmanlı döneminde de, Birinci Dünya Savaşı’nda da bu ortadadır. Kürtlerin üzerinde oyunlar oynanmaya çalışıyor. 
Millî Aşireti Lideri Faysal Çeliktaş: İngilizler ülkeyi parçalamak, bölmek istiyor. Devlete karşı aşiretleri, aşiretlere karşı da devleti kışkırtmaya çalışıyorlar. 
İzol Aşiretinden İrfan Akba: Geçmişte de aynı spekülasyonlar çıktı, İngilizler tarafından aşiretlere para yardımının yapıldığına yönelik. Dedelerimiz buna engel oldu. Onlara inanılmaz hakaretler ederek ülkeden kovdu.
Drejan üyesi Nevzat Öztürk: Bu komplo teorilerini üretenlerin artık bu ülkenin üzerinden ellerini çekmelerini arzu ediyoruz. 
Naimi Aşiretinin lideri Mehmet Atilla: Son terör operasyonlarında aşiretler devletin yanında yer almıştır. Bazı kesimler bunu hazmedemiyor. Bu, dış güçlerin içimizdeki hainlerle birlikte devreye soktuğu bir provokasyondur.
Ertoşi Aşiretlerinden Gevdan Aşireti Temsilcisi Rasim Aslan, Ezdinan Aşireti Lideri Mehmet Salih Özbek, Mehmet Piran Aşireti Lideri Çetin Can ve Alan Aşireti Lideri Abdurrahman Şeylan da ortak bir açıklama yayınlayarak iddiaları sert bir dille eleştirdiler. Liderler, “İngilizler hangi aşiretin borcunu ödemiştir? Söz konusu iddianın sahibi bir aşiret mensubu olarak özür dilemelidir. Hiçbir aşiret ülkesini İngilizlere satacak kadar alçalmaz. Geçmişte de birçok bu yöntemi denemelerine rağmen İngilizler başaramamışlardır” ifadelerini kullandı. 50 aşireti bünyesinde barındıran Toplumsal Barışı Sağlama Derneği Başkanı Dr. Feridun Öncel de, “Darbe girişimi gecesi de bütün aşiretler sokaklara çıkarak ülkesine devletine sahip çıkmıştır” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...