NATO'da görevli subayların da aralarında bulunduğu 18 kişi tutuklandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
NATO'da görevli subayların da aralarında bulunduğu 18 kişi tutuklandı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında NATO'da görevli subayların da bulunduğu 18 kişi tutuklandı.

Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik soruşturma kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan çeşitli rütbelerden NATO'da görevli askerler, Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görevli askerler, Gazi Üniversitesi eski yöneticileri, askeri ataşeler ve askeri tabipler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarına ifade veren şüphelilerden 9'u, adli kontrol şartıyla serbest bırakılma, 18'i ise tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliklerine sevk edildi.

Sulh ceza hakimliklerince sorgulanan şüphelilerden NATO'da görevli subaylar Serkan Kızıltepe, Fatih Alatepe, Erdal Urcan, Mehmet Karabulut'un da aralarında bulunduğu 18 kişi tutuklandı. 9 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...