Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Aşiretlerden PKK’ya karşı ‘seferberlik’ çağrısı

Düzenleyen:
Aşiretlerden PKK’ya karşı ‘seferberlik’ çağrısı

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır’daki aşiret temsilcileri, terör örgütü PKK’nın bölgedeki saldırılarına tepki göstererek, seferberlik çağrısı yaptı.

Metinan ve Şahinan aşiretlerinin temsilcileri, tüm kesimlerin terör örgütüne karşı sesini yükseltmesi gerektiğini belirtti. Metinan aşireti temsilcisi Reşit Akıcı, Van’daki toplantıya aşiret olarak destek verdiklerini, oradaki açıklamanın kendilerini de bağladığını söyledi. Devletin yanında olduklarını belirten Akıcı, “Birinin haklarını savunuyorsan onu öldürerek haklarını savunamazsın. Siyasi ve demokratik yollarla bu sorunu çözmemiz lazım. Doğu ve Güneydoğu’da yaşayan bütün halklar, gerek aşiretler gerek sivil toplum kuruluşları gerek bireyler hepimiz meydanlara çıkıp artık ‘Kral çıplak’ dememiz lazım. Bu olaya ‘dur’ dememiz lazım. Evet belki tehditler alırız, belki öldürülürüz ama hak yolunda bu tür olaylara artık ‘yeter’ dememiz lazım” dedi. Şahinan aşireti temsilcisi Mehmet Sait Gülçer de, “Hepimiz, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız, bu bayrağın altında yaşıyoruz. Biz, bayrağımızı seviyoruz. Bizim tek bayrağımızdır, bu ülkede başka bayrak olmaz. Kimse kimseyi kandırmasın” şeklinde konuştu. Gülçer, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bu sıradan bir terör olayı değil. Sokaklara dökülme zamanı geldi, başka çare yok. Her sabah televizyonları açtığımızda ölümleri izliyorsak buna artık ‘dur’ demenin zamanı geldi. Aşiretler, STK, bireyler, köyler, ilçeler olarak Kürt halkı olarak artık sokaklara dökülüp örgütü silah bırakmaya mecbur bırakmamız lazım. Yeter artık bu örgüt bize hep yanlış yaptı. Kalkıp sokaklara döküldüğümüz zaman hepimizi öldürecek halleri yok ki. Her gün öleceğimize bir kere ölelim, yeter artık.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...