Erdoğan, dünyaya seslenecek

Düzenleyen:
Erdoğan, dünyaya seslenecek

GÜNDEM Haberleri

İstanbul yarın önemli bir kongreye ev sahipliği yapacak. 3 gün sürecek olan “Adli İşbirliğinin Geliştirilmesi, Yargı İşleyişinin Hızlandırılması ve Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yolları” kongresi FETÖ ile mücadelede iş birliğine yanaşmayan uluslararası camia için âdeta ders niteliğinde olacak.

İsmail SONSUZ ANKARA - İstanbul yarın önemli bir kongreye ev sahipliği yapacak. 3 gün sürecek olan “Adli İşbirliğinin Geliştirilmesi, Yargı İşleyişinin Hızlandırılması ve Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yolları” kongresi FETÖ ile mücadelede iş birliğine yanaşmayan uluslararası camia için âdeta ders niteliğinde olacak. Aralarında ABD’nin de olduğu ülkelerden gelecek hukukçularla adli iş birliği kapsamında iade süreçleri de masada olacak. Kongrenin açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak. Erdoğan’ın, Türkiye’nin adli konularda uluslararası iş birliğine verdiği önemi vurgulayarak, Türkiye’nin tezlerini uluslararası camia ile paylaşması bekleniyor. Bu kapsamda, terörün ortak tanımının yapılması ve terörle mücadeleye karşı iş birliğinin güçlendirilmesi de Erdoğan’ın gündemindeki başlıklardan biri olacak. Özellikle, teröristlerin iade süreçlerine değineceği belirtilen Cumhurbaşkanı’nın, Fetullah Gülen ve FETÖ’cülerin iadesi konusunda yapılan çalışmaları, karşılaşılan aksaklıkları da gündeme getireceği belirtiliyor. 3 gün sürecek olan kongreye  51 ülkeden 175 katılımcı iştirak edecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...