Engelli memurlara tayin hakkı geliyor

Engelli memurlara tayin hakkı geliyor

GÜNDEM Haberleri

Kendisi engelli olan ya da engelli çocuğu bulunan memurlara bir defaya mahsus tayin hakkı ile 20 gün ek yıllık izin verilecek.

Engellilerin ve engelli çocuğu olan ailelerin hayatını kolaylaştıracak, daha iyi hizmet almalarını sağlayacak yeni düzenlemeler yapılacak. AK Parti Sosyal İşler Başkan Yardımcısı ve Adıyaman Milletvekili Muhammed Murtaza Yetiş, Başbakanlığa gönderilen ve Haziran ayı içerisinde yasalaşması hedeflenen yeni düzenlemeyle engellilere yönelik olarak yapması gerekenleri yapmayanların ''ayrımcılıkla'' suçlanabileceğini söyledi. Yetiş, ''Örneğin bir belediye, yapması gereken hizmeti yapmıyor, tedbir almıyorsa ayrımcılık yapmakla suçlanabilecek. Engelli birey, engelli olmayan birey kadar ulaşımdan yararlanamıyorsa bu ayrımcılık olarak nitelendirilebilecek'' dedi. Kendisi engelli olan ya da engelli çocuğu bulunan memurlara, bir defaya mahsus olmak üzere istediği yere tayin hakkı verileceğini bildiren Yetiş, engelli çocuğu olan memur anne veya babaya, yıllık izin haklarından ayrı olarak 20 gün daha ''hastalık izni'' verileceğini söyledi. Engellilerin, teşhis konar konmaz erken müdahale uzmanı tarafından izleneceğini anlatan Murtaza Yetiş, ailelerin eğitimi, psikolojik destek, sağlık ve eğitimle ilgili kurumlara yönlendirerek ve takibini sağlayacaklarını anlattı. Yetiş, engelli çalıştıran iş yerlerine verilen teşviklerin de artırılacağını açıkladı. AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...