Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

SON DAKİKA... AK Parti'den referandum için tarih

Düzenleyen:
SON DAKİKA... AK Parti'den referandum için tarih

GÜNDEM Haberleri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, başkanlık sistemiyle ilgili teklifin Ocak ayında Meclis’e gelebileceğini belirterek, “Nisan ayında referanduma gidilebilir” dedi.

AK Parti'den başkanlık referandumu için tarih verildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, canlı yayında soruları yanıtladı. Hayati Yazıcı, başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Başkanlık teklifi ile ilgili 2007 yılında çalışma yaptıklarını hatırlatan Yazıcı, “Meclis’te kurulan komisyonlarda hazırlandı. 3-5 gün içinde de toplayacağız” diye konuştu.

Yazıcı, hangi modelin örnek alınacağı konusunda ise "Biz bir araba inşaa edeceğiz. Dizel mi olsun benzinli mi? Başkanlık sistemi yapacağız; Amerikan modeli mi, Fransız modeli mi? Biz onu başka bir yakıtla da sağlarız. Yani çok da önemli değil. Elbette ki dünyadaki uygulamalardan da esinleneceğiz ama kendi ülkemizin koşullarını, geçmişteki birikimlerimi dikkate almak suretiyle başkanlık modelimizi formüle edip, meclise sunacağız" ifadelerini kullandı.

Hayati Yazıcı, 12-15 maddeyi içeren bir teklifle başkanlık sisteminin hayata geçirilebileceğini söyledi.

Yazıcı, "12-15 maddelik bir düzenlemeyle başkanlık sistemi dediğimiz bir düzenlemeyi hazırlayabiliriz. Hazırlanmış şu şu maddeler diye formüle edilmiş bir çalışma yok. Ama bunlar daha önce dediğim metinlerde var, bunları bir araya toplarız” şeklinde konuştu.

Söz konusu teklifin Ocak’ta TBMM’de görüşebileceğini dile getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, “Nisan ayında referanduma gidilebilir” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...