Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan bizzat açıkladı; Savunma bitti taarruz başlıyor...

Düzenleyen:
Erdoğan bizzat açıkladı; Savunma bitti taarruz başlıyor...

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlarla yaptığı konuşmada, güvenlikte bekleyerek savunma döneminin bittiğini, tehdit unsurunun kendi bölgesine gidileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlar toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan'ın konuşması:

'Kardeşlerim, milletine efendilik yapan hizmetkar olan yönetim anlayışı için çok önemli mesafe kat ettiğimizi düşünüyorum.  15 Temmuz gecesi darbecilerin karşısına çıkan vatandaşlar, istiklaline sahip çıkarsa güvenli bir ülke olabileceğini biliyordu. Bu yüzden 2. Kurtuluş Savaşı diyoruz. Dün YÖK toplatısında şunu dedim: Tarihimi yavrularımıza iyi anlatalım. Bize hep yalan söyleyen tarihi anlattılar.

LOZAN MESELESİ
Son zamanlarda gündemdeki önce Lozan ardından Misak-ı Milli konusu, bizlere nasıl bazı gerçekleri yanlış öğrettiklerinin ifadesidir. Gençlerimizin Lozan'ı incelemesi...Bazıları rahatsız oluyor. 'Partimin kurucusu Lozan'da imza atmış, bu doğrudur' diye birşey olamaz. Tektipçi bir insa değil sorgulayan arayan gençlik istiyoruz. Ben geçliğimizi bal arısı gibi görmek istiyorum, eşek arısı gibi değil. O bal yapsın ki tüm insanlık ondan istifade etsin.

MİSAK-I MİLLİ KONUSU
Ardından Misak-ı Milli. Masada kaybettik. Misak-ı Milli niye rahatsız ediyor? Mısak-ı Milli batıdan doğuya nasıl başlıyor? Burada bu milletin geçmişi yok mu? bunun için bunu da öğrenelim. Dün neydi, bugün ne? Bunu birileri anlamak istemiyor. Anlayanlar var, hamdolsun.

Ben dünkü konuşmasından dolayı sayın Bahçeli'ye teşekkür ediyorum.

'1923 PSİKOLOJİSİYLE HAREKET EDEMEYİZ'
Osmanlı öylesine büyük bir devletti ki, bu devin yıkılışı milletin üzerin maddi ve manevi derin yaralar açtı.

1914 yılında, 2.5 milyon kilometrekare olan topraklarımız, 9 yıl sonra 780 bin metrekareye düştü. Kurtuluş Savaşı'na girerken hedef Misak-ı Milli'ye sahip çıkmaktı hedef. Döenmin şartları nedeniyle dönemin şartları diye göstermek isteyenler olabilir. Bu bir yere kadar anlaşılabilir. 

Biz 780 bin metrekareye, 20 milyon metrekarelerden geldik. 2016 yılında 1923 psikolojisiyle hareket edemeyiz. Biz o tarihteki konumumuzu korumayı korumak üzerine kuramayız.

GÜVENLİKTE YENİ DÖNEM
Türkiye artık bu yanlış güvenlik anlayışını terketmiştir. Bundan sonra sorunların kapımızı çalmasını beklemeyeceğiz.
Türkiye 30 yıldır PKK ile mücadele ediyor. 40 bin üyesini imha ettik, ama eylemleri durduramadık. Bundan sonra PKK'yı saklandıkları inlerinde bulup bertaraf edeceğiz. Yerlerini tespit ettik, birer birer yok ediyoruz. İmkan sağlayan kim varsa kökünü kurutacağız.

Şimdiden söylüyorum, biz kendilerini yok etmeden nereye gideceklerse gittikler.

Yurt dışında rahat edebilecekleri tek gün olmayacak. O ülkelerin başkanlarını da rahatsız edeceğiz.

ABD İLE MÜTABAKAT
Musul'da olacağız. Hava unsurlarının operasyonuna katılması konusunda ABD ile mütabakata varıldı. İnşaallah, diğer unsurlarda ilerleme olacak.
Halep'te dökülen gözyaşı bizim gönlümüzde açılan yaradır. Dün Putin'le görüşme yaptım. Halep nerenin sınırı, Kilis, Gaziantep. Halep'te göç başlarsa 1 milyon insan Türkiye'ye gelecektir. Bunun bedelini biz ödeyemeyiz. Suriye'deki çatışmalar bittiğinde Halep'i yeniden inşa edeceğiz. O medeniyet şehri ne hale geldi.

İZZETBEGOVİÇ'İ ANDI
Bugün Aliya İzzetbegoviç'in vefatının 13. yıldönümüğ. Savaş zamanı Bosna halkını ayakta tutmak için çalıştı. Bugün özgürlük için savaşan Mülümanlar'ın eksikliği Aliya gibi liderlerinin olmamasıdır. Her Müslüman'ın görevi onu unutturmamasıdır. Aliya'nın mütevazı mezarında 'Her şeye kadir olan Allah'a yemin ederim ki, köle olmayacağız' yazıyor. Ve onlar köle olmalıdır.  Bir kez daha Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç'e rahmet diliyorum.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...