Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kazakistan yönetimi FETÖ okullarına el koydu

Düzenleyen:
Kazakistan yönetimi FETÖ okullarına el koydu

GÜNDEM Haberleri

Fetullahçı Terör Örgütü, en güçlü olduğu ülkelerin başında gelen Kazakistan'da büyük bir şok yaşıyor. Kazakistan yönetimi FETÖ okullarına el koyarken mütevelli heyeti başkanlığına Başbakan Yardımcısı İmangali Tasmagambetov atandı. FETÖ okullarının adı değişirken örgüt ile bağlantılı öğretmenlerin sınır dışı edileceği öğrenildi.

Kazak Türk eğitim Vakfı KATEV, Kazakistan'daki FETÖ okullarının adının değiştirileceğini bildirdi. Kazakistan Cumhuriyeti Bağımsızlığının 25. Yıldönümü'ne denk getirilerek FETÖ okullarının adı, "Bilim İnovsyon Liseleri" olarak değişecek.

ÖĞRENCİ VE VELİLER KARARI DESTEKLİYOR

Bu kararın FETÖ ile birlikte anılmak istemeyen lise öğrencileri, ve veliler tarafından desteklendiği bildirildi.

Mütevelli Heyeti başkanlığına Başbakan Yardımcısı İmangali Tasmagambetov atandı. Eğitim ve Bilim Bakanı Erlan Sagadiyev de Heyet'te üye olarak yer aldı.

FETÖ'CÜ ÖĞRETMENLER SINIR DIŞI EDİLECEK

Kazakistan'da 27 FETÖ okulu bulunuyor. Mütevelli heyeti üyelerinin Kazak olduğu FETÖ okullarında görev alan öğretmenlerin de bu okullarda çalışmasına izin verilmeyeceği ve ülkeden gönderileceği belirtiliyor.

ORTA ASYA İMAMI ORHAN İNALDI BİR SÜREDİR KAZAKİSTAN'DAYDI

FETÖ'nün Orta Asya imamı olan Orhan İnaldı, uzun süredir Kazakistan yönetimi ile FETÖ okullarının kapatılmaması için görüşmeler yapıyordu. Kırgızistan vatandaşlığına geçerek, Kırgızistan pasaportu ile sık sık ABD'ye giden Orhan İnaldı, Türkiye'den firar eden FETÖ'cüleri bu ülkeye yerleştiriyordu.

Kaynak: Sabah.com.tr

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...