Tunceli'de 13 terörist öldürüldü

Düzenleyen:
Tunceli'de 13 terörist öldürüldü

GÜNDEM Haberleri

Tunceli'de İHA ve İKU'larla yürütülen terör operasyonda 13 terörist öldürüldü

Tunceli'de yürütülen Şehit Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel operasyonunda 13 terörist öldürüldü

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığınca Gökçek Köyü'ndeki Kutu Deresi bölgesinde tespit edilen bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik, insansız hava aracı (İHA) ve insanlı keşif uçağıyla (İKU) hava harekatı düzenlendi.

Hava harekatının ardından 16-18 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen Şehit Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel operasyonu kapsamında, 13 terörist etkisiz hale getirildi, 1 terörist de yaralı ele geçirildi.

Operasyonda, 7 kalaşnikof piyade tüfeği, dürbünlü M-16 piyade tüfeği, 735 kalaşnikof piyade tüfeğine ait fişek, üç savunma tipi el bombası, 400 kilogram amonyum nitrat, 203 battaniye, üç dikiş makinesi, 15 top bölücü terör örgütü kıyafet kumaşı, 25 takım örgüt kıyafeti ile çok sayıda örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...