Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dünyanın en büyük mozaik tablosu Filistin’de açıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Dünyanın en büyük mozaik tablosu Filistin’de açıldı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Filistin’in Eriha kentinde Emevi Halifesi Hişam Bin Abdülmelik’in yaptırdığı ve sarayın zemininde yer alan "Hayat Ağacı" adı verilen 827 metrekarelik dev mozaik tablo turizme kazandırıldı.

Filistin Turizm Bakanı Rula Muayiah, tablonun 827 metrekarelik yapısıyla Ortadoğu’nun hatta belki de dünyanın en büyük birleşik mozaik tablosu sayıldığına dikkati çekti.

Tablonun yaşının 1400 yıl öncesine uzandığını aktaran Bakan Muayiah, "Tablo çok güzel tasarlanmış hassas ve geometrik desenlerle bezenmiş 38 birleşik parçadan oluşuyor. Yaklaşık 21 farklı rengi içinde barındıran güzel bir renk cümbüşü oluşturuyor." ifadelerini kullandı.

Geçen yüzyılın başında keşfedilen mozaik tablo, 2010 yılına kadar üstü kumla örtülü bir şekilde muhafaza ediliyordu. Yakın bir zamanda restorasyonuna başlanan tablo, bugün yapılan törenle turistlerin ziyaretine açıldı.

Hişam Sarayı’nın banyosunun zemininde yer alan tablo, “Hayat Ağacı” olarak isimlendiriliyor. Tabloda, bir ağacın etrafında bulunan üç ceylandan biri, aslan tarafından avlanırken diğer ikisinin huzurlu şekilde hayatına devam ettiğini anlatan bir tasvir yer alıyor. Mozaikteki bu tasvirin savaş ve barışı anlattığı söyleniyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...