HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

FETÖ: Türkiye'de hayatı durdurun

Düzenleyen: /
FETÖ: Türkiye'de hayatı durdurun
Fetö, Haber

GÜNDEM Haberleri

Fetullahçı Terör Örgütü lideri Fetullah Gülen'in bilişim uzmanlarına verdiği skandal talimat ortaya çıktı. FETÖ'nün, ''Türkiye'de hayatı durdurma'' planı yaptığı ileri sürüldü.

Bu plan kapsamında, FETÖ'nün başta ABD, Kanada olmak üzere çeşitli ülkelerdeki hackerları aracılığı ile bankacılık, enerji ve ulaşım sektörünü hedef alacağı yönünde istihbarat alındığı öne sürüldü. Darbe soruşturmalarında 'gizli tanık' olan bazı bilişim uzmanları yeni darbe planlarını itiraf ederek Teröristbaşı Fethullah Gülen'in örgütün bilişim uzmanlarına, 'Türkiye'de hayatı durdurun' talimatı verdiğini' iddia edildi.

'HACKER'LARIN DEVLET SİSTEMLERİNE SIZDIĞI' İDDİA EDİLDİ

'FETÖ'nün siber terör saldırı hazırlıklarına 'AK Parti'nin darbe soruşturmasının miladı olarak kabul ettiği 17-25 Aralık operasyonlarından sonra başladığını iddia eden gizli tanıkların, hackerların MERNİS, e-devlet, TAKBİS (Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi), UYAP bilişim ağı ile SEÇSİS (Sandık sonuçları paylaşım sistemi) gibi sistemlere sızdığını söyledikleri belirtildi.

'SİBER SALDIRI B PLANI OLARAK REZERVDE TUTULUYORDU'

Bir gizli tanığın, "Darbe girişiminin başarısız olması halinde siber saldırı B planı olarak rezervde tutuluyordu. Uyuyan hackerlar çeşitli ülkelerden eş zamanlı siber saldırıya kalkışacak" diye ifade verdiği kaydedildi.

'PARALEL SERVER'LARA AKTARDILAR'

Hackerların kamu kurumlarına yurt dışından yaptıkları sızmalar ile işlem ağlarındaki sistem açıklarını tespit ettiği öne sürüldü.

Diğer bir iddiaya göre, darbe girişiminden sonra kapatılan TİB'e ait verilerin kurulduğu günden itibaren yabancı ülkelerdeki 'paralel' server'lara (bilgisayar veri tabanı) aktarıldı. ‘Paralel' arşivin Kanada ya da Malezya'da olduğu tahmin ediliyor.

 

Kaynak: Sputnik

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...