HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

CHP'li Tezcan'dan flaş açıklama! 'Gülen'in Türkiye'ye getirtilip...'

Düzenleyen: /
CHP'li Tezcan'dan flaş açıklama! 'Gülen'in Türkiye'ye getirtilip...'
Bülent Tezcan, Fetö, Haber

GÜNDEM Haberleri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "FETÖ'nün biz de iade edilmesini istiyoruz. Biz CHP olarak iade edilmesini söylüyoruz, söyleyeceğiz de. Getirilip Türkiye'de bu ilişkileri nasıl kurduğunu anlatması gerek" ifadelerini kullandı.

Tezcan, Karşıyaka Belediyesince Hikmet Şimşek Kültür Merkezi'nde  düzenlenen "Hukuk, Demokrasi ve Türkiye" konulu panelde yaptığı konuşmada, 15  Temmuz darbe girişiminin siyasi ayağının ortaya çıkarılması gerektiğini belirtti  ve bazı OHAL uygulamalarını eleştirdi.
 
ABD'de bulunan FETÖ elebaşı Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi  gerektiğini aktaran Tezcan, "Biz de iade edilmesini istiyoruz, CHP olarak iade  edilmesini söylüyoruz, söyleyeceğiz de. Getirilip Türkiye'de bu ilişkileri nasıl  kurduğunu anlatması gerek. Eğer siz gerçekten iadeyi istiyorsanız yapmanız  gereken ilk şey yargısal güvenceyi  tereddüt bırakmadan sağlamanız." dedi.
 
Tezcan, Türkiye'de ne olursa olsun güçlü bir demokrasi olduğunu dile  getirerek "Halkımızın güçlü, duyarlı bir demokratik muhalefet inancı vardır;  cumhuriyet, demokrasi ve laiklik konusunda önemli bir hassasiyeti vardır.  Umutsuzluğu kırmak zorundayız." diye konuştu.
 
"FETÖ kirli ve tehlikeli bir hareket"
 
Eski İstanbul Barosu Başkanı ve Basın Konseyi Yüksek Kurulu Üyesi  Turgut Kazan ise FETÖ terör örgütüyle mücadele konusunda Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan'a tam destek verdiğini söyledi.
 
FETÖ'nün toplumu, demokrasiyi ve yaşama hakkını kuşatan büyük bir  tehlike olduğunun altını çizen Kazan, şunları söyledi:
 
"Mücadeleyi desteklememiz gerekir. FETÖ bitmez, yarın tekrar toplumu  kuşatabilir.  O yüzden inanılmaz bir  tehlike. Erdoğan, FETÖ harekatını temizlemek için mücadele verirken her yapılana  haksızlık gibi bakmamamız gerekir. Bizim de FETÖ harekatını kirli tehlikeli bir  harekat gibi görmemiz gerekir."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...