HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bingöl şehitlerine uğurlama töreni

Düzenleyen: /
Bingöl şehitlerine uğurlama töreni
Hakan Akdere, Murat Yıldırım , Haber

GÜNDEM Haberleri

Bingöl'ün Genç İlçesi'nde terör örgütü PKK'lı hainlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan polis memurları Hakan Akdere ve Murat Yıldırım için Bingöl Havalimanı'nda uğurlama töreni düzenlendi.

Vali Yavuz Selim Köşger, Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, İl Müftüsü Mecit Can, Bingöl Ak Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, şehit yakınları, vatandaşlar ve kurum temsilcilerinin katıldığı törende şehitlerin özgeçmişleri okundu.

Tören, İl Müftüsü Can'ın dualarıyla devam ederken, Kahramanmaraşlı şehit polis Akdere'nin annesi Zekiye Akdere, şehit oğlu için Türkçe, Diyarbakırlı şehit polis Yıldırım'ın annesi Besra Yıldırım ise oğlu için Kürtçe ağıtlar yaktı. Şehit eşi Alev Akdere ise sinir krizi geçirirken, bir süre Ambulansta bekletildikten sonra töreni sedyeden izledi. Diyarbakır'lı şehit polisin 3 aylık hamile eşi Sevda Yıldırım ise yakınları tarafından sakinleştirildi.
Törende konuşan Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, Kaymakamlık polis noktasına bir saldırı düzenlendiğini, aynı anda ilçenin değişik noktalarında da hain saldırı yapıldığını belirterek, "İlk saldırı anında polis noktasında bulunan kahraman şehidimiz Hakan Aktepe yaralanmış, kaldırıldığı hastanede şehadet şerbetini içmiştir. Bomba yüklü aracın, zırhlı aracın geçişi sırasında ise araç sürücümüz Murat Yıldırım hain saldırı sonrasında şehadet şerbetini içmiştir. Güvenlik kuvvetleri olarak canla başla mücadeleyi yürüterek, tüm gücümüzü kullanmaktayız" dedi.

ŞEHİT BABASI: ELBETTE SİZDEN HESAP SORACAĞIZ
Kahramanmaraşlı Şehidin babası Hüseyin Akdere, törende konuşmak istedi. İsmi okunarak mikrofona çağrılan acılı baba, ahrette hesap soracaklarını belirterek, "Bizi asla yıkamayacaklar. Ne kadar çabalasalar çabalasınlar, ne kadar hain planları uygulasalar, biz asla yıkılmayacağız. Biz bir Hakan'ı şehit verdik, arkasından bin Hakan getiririz. Biz bir Murat'ı şehit verdik, arkasından bin Murat'ı getiririz. Onun için o kafirler topluluğu, o alçaklar topluluğu asla şunu unutmasınlar. Biz bu dünyada geçici olarak yaşıyoruz. Bizim yurduz ahrettir. Varacağımız yer, Cenab-ı Allah'ın emrettiği yerdir. Orada elbette sizlerden hesap soracağız. Şunu asla unutmayın, müminler kafirlere karşı her zaman üstün gelecektir. Hepiniz hakkınızı helal edin, biz hakkımızı helal ediyoruz" diye konuştu.

ŞEHİDİN ENİŞTESİ: EĞER BUNLAR KÜRTSE, BEN KÜRT DEĞİLİM
Diyarbakırlı şehit polis Murat Yıldırım'ın eniştesi İsa Tekindağ da törende yaptığı konuşmada, "Eğer bu hainler bizim hakkımızı bu şekilde savunuyorsa, biz Kürt değiliz. Bu onların son çırpınışlarıdır. İlelebet, bunların kökü kazınacaktır. Bir Murat bir Hakan ölür, bin Murat bin Hakan doğar. Bunu asla unutmayın. Şehitler ölmez, vatan bölünmez" dedi.
Yapılan konuşmaların ve duaların ardından Şehit Murat Yıldırım'ın cenazesi karayolu ile Diyarbakır'a, şehit Hakan Akdere'nin cenazesi havayolu ile Kahramanmaraş'a gönderildi.

PKK'LILARIN KULLANDIĞI ARAÇLAR BULUNDU
Öte yandan Genç İlçesine dün gece saldıran PKK'lı grubun ilçe merkezine gelirken kullandığı iki aracın izini süren güvenlik güçleri araçları ilçeye bağlı Keklikdere ve Doğanca köyü kırsalında terk edilmiş olarak buldu. Bölgede başlatılan operasyonun sürdüğü öğrenildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...