HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bozdağ: Türkiye ceza ve tutukevlerinde, kötü muamele ve işkence yoktur

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bozdağ: Türkiye ceza ve tutukevlerinde, kötü muamele ve işkence yoktur
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kötü Muamele, Türkiye Ceza Ve Tutukevleri, , Haber

GÜNDEM Haberleri  / AA

Adalet Bakanı Bozdağ, Türkiye ceza ve tutukevlerinde, kötü muamele ve işkencenin olmadığını, bunun aksini söyleyenlerin, iddialarını ispat etmezlerse müfteri olacaklarını bildirdi.

Bozdağ, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye'yi "kötü muamele ve işkence" ile suçlayanların, "bunu nerede, kime, kimin, ne vakit ve nasıl yaptığını" da açıklaması gerektiğini belirtti.

Bu açıklamalar gerçekleştiği takdirde, gereğini yapacaklarını vurgulayan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Bilgi vermiyorlar, şikayet edin, ettirin, şikayet etmiyor, ettirmiyorlar. Türkiye'ye iddiaları araştıracak bilgi ve fırsatı vermiyorlar. Türkiye'nin açıklamalarını kabul etmiyorlar, sadece Türkiye'yi suçluyorlar. Asılsız iddiaların kabulünü ülkemize dayatanlar bilsin ki Türkiye, hiçbir asılsız iddiayı kabul etmez, aslı olanın da üstünü örtmez. 'Kötü muamele, işkenceye sıfır tolerans' diyen ve bu suçlarda zaman aşımını kaldıran Türkiye'yi bu konuda suçlamak, büyük haksızlıktır. Buradan bir kez daha ilan ediyorum, Türkiye ceza ve tutukevlerinde, kötü muamele de işkence de yoktur. Bunun aksini söyleyenler, iddialarını ispat etmezlerse müfteridirler."

Yalanla ve iftirayla, olmayanın var edilemeyeceğinin altını çizen Bozdağ, "Adalet Bakanlığında, ceza ve tutukevlerinde kötü muamele ve işkenceye dair medyada yer alan her haberi, yorumu takip edecek birim oluşturdum. Bu birim, medyada yer alan her haber ve yorumu titizlikle takip edecek, derhal inceleyecek, incelettirecek, sonucu da kamuoyuna açıklayacak." ifadesine yer verdi.

Bakan Bozdağ, Türkiye ceza ve tutukevlerinin, uluslararası, sivil, adli ve idari denetime açık olduğunu, bunun eksiksiz yapıldığını kaydetti.

"Denetleme yapılıyor"

Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi'nin ve Birleşmiş Milletler İşkenceyle Mücadele Birimi'nin de dilediği vakit, sınırsız denetleme yapabildiğini anımsatan Bozdağ, TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nun, kanunla yetkilendirilmiş sivil izleme kurullarının ve il-ilçe insan hakları kurullarının da periyodik denetim yapabileceğini belirtti.

Bozdağ, bir şikayet veya ihbar geldiğinde, İnfaz Hakimlikleri ve Cumhuriyet Başsavcılıklarının da inceleme, adli ve idari soruşturmalar yaptığını ifade ederek, idari denetim kapsamında, Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu ve CTE Kontrolörler Birimi'nin de yasa gereği bizzat cezaevlerini denetlediğini hatırlattı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...