HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Hakkari'de 4 askeri şehit eden terörist yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Hakkari'de 4 askeri şehit eden terörist yakalandı
Hakkari, Terör, Pkk, , Haber

GÜNDEM Haberleri  / AA

Hakkari'de yola döşediği patlayıcıyı infilak ettirerek 4 askerin şehit olmasına neden olan terörist, İstanbul'da yakalandı.

Hakkari'de yola döşediği patlayıcı infilak ettirerek 4 askerin şehit olmasına, bir askerin yaralanmasına neden olan terörist, İstanbul'da yakalandı.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, geçmiş tarihlerde yakalanan ve örgütün kırsal kadrosunda faaliyet yürüten bölücü terör örgütü mensuplarının ifadeleri doğrultusunda E.N.K. isimli bölücü terör örgütü mensubunun İstanbul'da yakalandığı bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"24 Haziran 2016 tarihinde Hakkari merkez ilçesine bağlı Ceylanlı köyü Ganizark Tepe mevkinde icra edilen operasyon ve gözetleme faaliyetinde görevli 4 askeri personelin şehit edilmesi ve bir askeri personelin yaralanması olayında, el yapımı patlayıcının yerleştirilmesi ve patlatılması eylemini gerçekleştirdiği tespit edilmiş, bulunduğu İstanbul ilinde 13 Ekim 2016 tarihinde yakalanması sağlanarak ilimize getirilmiştir. Bahse konu eyleme iştirak ettiğini kabul eden E.N.K. isimli bölücü terör örgütü mensubu 23 Ekim 2016 tarihinde, 'PKK/KCK terör örgütü üyesi olmak', 'terör örgütü içerisinde silahlı eylem ve faaliyetlerde bulunmak', 'silahlı olarak kasten adam öldürmek' ve 'silahlı olarak kasten adam öldürmeye tam teşebbüs' suçlarından tutuklanması istemiyle sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştır."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...