HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Türkiye’de yaşayan Suriyelilerin sayısı 2 milyon 731 bin 447 oldu

Düzenleyen: /
Türkiye’de yaşayan Suriyelilerin sayısı 2 milyon 731 bin 447 oldu
Suriyeli, Türkiye, Haberler, Haber

GÜNDEM Haberleri

Türkiye’de 22 Temmuz itibariyle toplam 2 milyon 731 bin 447 Suriyeli mültecinin bulunduğu, geçici barınma merkezlerinde kalan mültecilere aylık 85 lira nakdi yardım yapıldığı bildirildi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı, Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya’nın yazılı soru önergesi üzerine Başbakanlık tarafından gönderilen cevapta, zaman zaman kamuoyunca değişik rakamlarla telaffuz edilen ve çeşitli spekülasyonlara konu olan Suriyeli mültecilerin sayısına ilişkin bilgi verildi. Karakaya’ya gönderilen cevapta, “22 Temmuz 2016 itibarıyla ülkemizde 260 bin 737’si geçici barınma merkezlerinde olmak üzere toplam 2 milyon 731 bin 447 Suriyeli mülteci bulunmaktadır” denildi. Geçici barınma merkezlerinde bulunan Suriyelilerin beslenme, barınma, sağlık, eğitim, güvenlik, psikososyal destek ve benzeri ihtiyaçları karşılanan mültecilere aylık 85 lira da nakdi yardım yapıldığı belirtildi.
Geçici barınma merkezlerinin dışında kendi imkanları ile yaşayan 2 milyon 470 bin 710 Suriyelinin tedavi ve ilaç giderlerinin de karşılandığı belirtilen cevapta, ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, belediyeler, Türkiye Diyanet Vakfı, Kızılay ve sivil toplum örgütleri tarafından da çeşitli yardımlar yapıldığı kaydedildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...