HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Nusaybin'de tel örgü gerginliği

Düzenleyen: /
Nusaybin'de tel örgü gerginliği
Mardin, Nusaybin, Pkklı, Haber

GÜNDEM Haberleri

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için gerçekleştirilen hendek-barikat operasyondan sonra sokağa çıkma yasağının sürdüğü 6 mahallede çekilen tel örgülerin bir kısmı kaldırıldı.

Tellerin kaldırılması çalışmalarında bazı vatandaşlar, 'tüm mahalle etrafındaki teller niye kaldırılmıyor' diye bağırarak tepki gösterince, polis toplanan kalabalığı dağıtmak için havaya ateş açtı. Nusaybin'de,14 Mart'ta başlayan ve 25 Temmuz'da kısmen kaldırılan sokağa çıkma yasağı 6 mahallede devam ederken; söz konusu bölgeden hafriyat çekilmesi ve patlayıcı araması yapılması nedeniyle, güvenlik gerekçesiyle çekilen tel örgülerin bir kısmı bugün kaldırılmaya başlandı. Yasağın sürdüğü Kışla Mahallesi'nde bulunan Cumhuriyet Caddesi'ndeki işyeri ve evlerin etrafını saran teller bugün görevliler tarafından sökülmeye başlandı. Sadece Cumhuriyet Caddesi üzerindeki işyeri ve evlerin önündeki telörgüler ve barikatların kaldırılacağı, sokak girişlerine yeniden güvenlik telleri çekileceği belirtildi.

Evi Kışla Mahallesi'nde bulunan Kenan İzgi, yasaklar nedeniyle halkın cezalandırıldığını, istenmesi halinde tellerin kaldırılabileceğinin görüldüğünü belirterek, "Arka tarafta ne bomba, ne barikat de hendek kalmış niye açılmıyor. Az hasarlı olan evler kalmış, onları da izin versinler sahipleri kendileri onaracak içinde oturacaklar. Halkı mağdur etmesinler" dedi.
Tellerin kaldırılması çalışmalarında bazı vatandaşlar, 'tüm mahalle etrafındaki teller niye kaldırılmıyor' diye bağırarak tepki gösterince, polis toplanan kalabalığı dağıtmak için havaya ateş açtı. Sonra kalabalık karşı kaldırıma geçerek çalışmaları izledi.

YASAK 1 SAAT KISALTILDI
Nusaybin ilçesinde 6 Mahallede uygulanan sokağa çıkma yasağı devam ederken, ilçenin diğer mahallelerinde gece saat 23.00 ile sabah saat 05.00 arasında uygulanan yasak saatleri değiştirildi. Nusaybin Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, yasağın bugünden itibaren saat 24.00 ile saat 05.00 arasında uygulanacağı belirtildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...