HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Çanakkale 1915 Köprüsü için sondaj yapılıyor

Düzenleyen: /
Çanakkale 1915 Köprüsü için sondaj yapılıyor
Çanakkale Köprüsü, Haber

GÜNDEM Haberleri

İstanbul’u Çanakkale üzerinden Balıkesir’e bağlayan otoyol projesinin. Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe otoyolu projesi, halkın görüşüne sunuldu. Projenin boğaz köprüsü ayağında da sondaj çalışmalar sürüyor.Otoyol bölümü 9 milyar 843 milyon liraya köprüsü ise yaklaşık 15 milyar liraya mal olması beklenen proje için 6.3 milyar metrekare arazi kamulaştırılacak.

Çanakkale 1915 Köprüsü'nü de kapsayan Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe otoyolu projesi, yap-işlet-devret modeliyle yapılacak. Çanakkale köprüsü hariç, 324 kilometre olan otoban projesi, 9 milyar 843 milyon liraya mal olacak. Proje çalışmaları sürerken, Çanakkale köprüsünde de çalışmalar devam ediyor. Gelibolu’nun Sütlüce köyü ile Lapseki’nin Şekerkaya mevkii arasında 18 Mart 2017 tarihinde temel atılması planlanan Çanakkale boğaz köprüsü için sondaj çalışmaları yapılıyor.

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, projenin adım adım ilerlediğini söyledi. Yılmaz, “En son ÇED raporları imzalandı. Bundan sonraki süreçte inşallah ihale sürecine geçiyoruz. 18 Mart 2017'de temelini atmış olacağız diye düşünüyorum. Tabii de bu mega projenin bölgemize hem ekonomik hem de sosyal katkıları var. Bu proje Silivri'den başlayıp boğaz köprüsü ile beraber Savaştepe'ye kadar uzanan bir proje. Çanakkale boğaz köprüsü, Gelibolu Sütlüce -Lapseki Şekerkaya arasına yapılacak. 3862 metre boğazın mesafesi var. Ama köprüsünün 2023 metre asması olacak. İnşallah boğazımızda gerdanlık gibi bittiğinde hepimiz görmüş olacağız. Bu süreçte yapılan birçok iş var. Sondaj çalışmaları devam ediyor. İlgili kurum ve firmalar sondaj çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışmaların raporları ilgililere ulaşacak ve 18 Mart 2017'de de köprünün temelini atmış olacağız" dedi.

6.3 MİLYAR METREKARE  KAMULAŞTIRMA

Yeni otoyol güzergahının sağında ve solundaki 100’er metrelik alan, koruma bandına alınıp kamulaştırılacak. Askıya çıkan projenin tanıtım dosyasındaki bilgilere göre, 4 milyar 518 milyon metrekarelik tarım alanı, bir milyar 762 milyon metrekarelik ormanlık/çalı/otsu bitki alanı ve 91 milyon metrekarelik mera alanı kamulaştırılacak. Otoyol projesinin geçtiği güzergahlarda gelir artışı sağlayacağı vurgulanan raporun şu kısmı dikkat çekici: “Bununla birlikte kamulaştırma işlemleri, arazisi kamulaştırılan hak sahiplerinin geçim kaynaklarında değişikliğe, gelir kaynağında kayıplara sebep olabilecek. Dolayısıyla hak sahipleri farklı geçim kaynakları, iş olanaklarına yönlendirilecek.”

HANGİ KÖYLER ETKİLENECEK

İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir illerini kapsayan yeni otoyol güzergâhından etkilenecek olan köyler de belirlendi.  İşte köyler: Karaevli, Nusratfakı, Yenice, Ahievren, Ballı, Yülüce, Bolayır, Güneyli, Sındal, Hacıgelen, Hurma, Süle, Navruz, Seyvan, Umurlar, Başkoz, Gündoğdu, Havutbaşı, Çakallar.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...