HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İha vurdu devlet kazandı

Düzenleyen: /
İha vurdu devlet kazandı
İha, Haber

GÜNDEM Haberleri

Türkiye, silahlı insansız hava aracı üreten ülkeler arasına girmesin sonrasında terörle mücadelede hem büyük avantaj yakaladı hem de tasarruf sağladı.

Buket GÜVEN ANKARA

Mühimmat yüklü bir F-16’nın bir saatlik uçuşu yaklaşık 250 bin lira olurken Bayraktar TB2’nin uçuş maliyeti F-16’ya oranda oldukça düşük kalıyor. F-16’nın bir saatlik uçuşu 25 bin doları buluyor. Yüklü mühimmat maliyeti ise 65 bin dolar. Bu durumda her uçağın 1 saatlik bombardımanın maliyeti TL cinsinden karşılığı yaklaşık 250 bin TL ile ifade ediliyor. İnsansız hava araçları silahlı olarak kullanılmasının yanı sıra keşif ve gözlem için de kullanılıyor. Bu da keşif ve gözlem için kullanılan F16’ların işini kolaylaştırmış oluyor ve terörle mücadelede maliyeti düşüren diğer bir etken oluyor. Terörle mücadelede F16’ları aktif olarak kullanan Türkiye, insansız hava aracı Bayraktar TB2’nin envantere girmesinin ardından önemli ölçüde tasarruf sağladı. Eskiden 3-5 teröristin tespit edilmesi sonrasında TSK F16’larını kaldırıp onları imha ediyordu. Şimdi ise az sayıda teröristin tespit edilmesi halinde Bayraktar TB2 söz konusu bölgeye gönderiliyor. Öte yanda İHA’lar pilot maliyetini de ortadan kaldırıyor. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...