HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bakan Özhaseki: 'Belediye bütçelerini militanlara aktardılar'

Düzenleyen: /
Bakan Özhaseki: 'Belediye bütçelerini militanlara aktardılar'
Mehmet Özhaseki, Haber

GÜNDEM Haberleri

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kayyum atanan belediyelere ilişkin, “'Hiçbir belediye başkanı, vatanı bölmek için, terör örgütüne para aktaracağım diye uğraşmaz, onlara yataklık yapmaz. Bunu yaparsa kanun da cezasını verir” dedi.

Kışanak'ın gözaltına alınmasına ilişkin değerlendirmeler yapan Özhaseki, “Kanuni süreç işliyor. 25 belediye başkanı PKK'dan dolayı görevinden alındı. Görevlendirilenler, kendi ilçelerini anlattılar. Durum içler acısı. Bunlar devletten adlığı paranın en fazla yüzde 30'unu personele aktarmak zorundalar, fakat bunun çok üzerindeler ve bu kaynakları kendi çağırdıkları militanlara maaş olarak aktarıyorlar. Hizmet satın alma suretiyle ihaleler yapıyorlar. Örnek olarak, ‘Biz temizlik işlerine yüz kişi alacağız veya park ve bahçelerde 100 kişi çalıştıracağız’ diyerek ihaleler yapıyorlar, yine kendi militanlarını dolduruyorlar, çuvalla adam çalışıyor, sonra da buradan topladıkları paraları başka yerlere gönderiyorlar” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...