HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

FETÖ'cü hakimlerin baktığı davalar ne olacak?

Düzenleyen: /
FETÖ'cü hakimlerin baktığı davalar ne olacak?
Fetö, Haber

GÜNDEM Haberleri

Hukukçulara göre, FETÖ’cü hakimlerin baktığı davalar tek tek incelenmeli. Hatta mağdurum diyenlerin başvuruları için kolaylaştırıcı yasa bile çıkarılmalı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatlı oldukları gerekçesiyle binlerce hakimin ihraç edilmesi, bu kişilerin baktığı davaları akıllara getirdi. Bu hakimlerin kararıyla mahkûm olan çok sayıda kişi, yeniden yargılama için mahkemelerin kapısını çalmaya başladı. Bunlar arasında FETÖ’nün kumpasına maruz kalanların yanı sıra Gezi olayları sırasında “Kırmızılı Kadın” diye bilinen ve hadiselerin simgesi haline gelen Ceyda Sungur’a biber gazını sıkan polis memuru Fatih Z ile başörtülü öğrencisini derse almadığı için hapis cezası alan Prof. Dr. Rennan Pekünlü gibi tartışmalı isimler de yer aldı.  Hukukçulara göre, FETÖ’cü hakimlerin baktığı davalar yeniden görülmeli. Ancak bu durum bütün davalar için söz konusu olmamalı. İşte hukukçuların görüşleri.
İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ersan Şen: “Meslekten ihraç edilen bu hakimlerin gördüğü davaların, bu konuyla illiyet bağı aranmaksızın yeniden görülmesi gerekiyor. Bu süreçte sorunları hızlı ama geçici formüllerle temizlememiz lazım. Başka türlü normalleşemeyeceğiz.”
Yargıda Birlik Derneği Başkanvekili Birol Kırmaz: “Her dava için olmasa bile bazı davalar için yeniden yargılama gündeme gelebilir. Çok teknik bazı davalar var. Mesela bir boşanma davası, çok basit hırsızlık davaları veya iş hukuku davasının bu şekilde değerlendirilmesi çok da sanki sonuca etkili olmaz gibi görünüyor ama yargılamanın iadesinde mahkemeye başvuru yapılır ve bunu o mahkeme değerlendirir. Her davanın bu şekilde subjektif ele alındığını düşünmek zaten fecaat olur.”
Avukat Kurtuluş Aybirdi: “FETÖ’cü hakimler ‘terör örgütü mensubu’ diye geçiyor. Madem bunlar terör örgütü mensubuysa, verdikleri kararların da geçerliliğinin olmaması gerekiyor. Bize de yeniden yargılama talebiyle çok sayıda dava gelmeye başladı. 4 bin hakim ve savcının ihraç edildiği söyleniyor. Bunların baktığı davaların, hukuka uygun kararlar verilmiş olsa bile, sil baştan incelemeye tutulması lazım. Mağdur edildim diyen insanların başvuruları kolaylaştırılmalı. Belki bir yasa da çıkarılabilir.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...