HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Dünya basınına 15 Temmuz brifingi

Düzenleyen: /
Dünya basınına 15 Temmuz brifingi
15 Temmuz, Haber

GÜNDEM Haberleri

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), “Tarihe ve Milli Birliğe Tanıklık Programı” ile 15 Temmuz gerçeklerini dünyaya anlatıyor. BYGEM, 15 Temmuz darbe girişimi, Fırat Kalkanı harekâtı ile birlikte sosyal ve ekonomik gelişmelerin doğru aktarılması için dünyanın her yerinden gelen basın mensuplarını ağırlıyor.

Sinem ERCİYAS ANKARA

Bu kapsamda bugüne kadar 9 ayrı program düzenlenerek Rusya ve ABD olmak üzere 30 farklı ülkeden toplam 107 basın mensubu ağırlandı. Heyetler aynı zamanda TBMM’yi, Siyasi Parti Grup Başkanvekilliklerini, Dışişleri Bakanlığını, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığını ve TRT Genel Müdürlüğünü ziyaret etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni de gezen gazeteciler, 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ve gazilerle bir araya geldi. Program çerçevesinde son olarak Balkan ülkelerinden gelen 23 kişilik heyet, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca ile bir araya geldi. Heyet ile birlikte 15 Temmuz gecesi yaşananların anlatıldığı fotoğraf sergisini gezen Akarca, 15 Temmuz gecesi halkın nasıl büyük bir demokrasi mücadelesi verdiğini, demokrasi nöbetlerinden, Yenikapı birleşmesine kadar tüm Türkiye’nin nasıl tek yürek olduğunu anlattı.  

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...