Erdoğan: 'Sahada da masada da dişe diş'

Düzenleyen:
Erdoğan: 'Sahada da masada da dişe diş'

GÜNDEM Haberleri

“Bundan sonra sahada gerekirse göze göz, dişe diş, diplomasi masasına yumruklar indirerek milletin hakkını, hukukunu koruyacağız. Bedeli varsa onu da ödeyeceğiz.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi 200 yıl örseleyen, hakkını arayamaz hale düşüren anlayışın 15 Temmuz’da verdiği mücadeleyle tarihin karanlık sayfalarına gömdüğünü söyledi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 14 ilden gelen muhtarlara seslenen Erdoğan özetle şunları kaydetti:
¥ Bundan sonra sahada gerekirse göze göz, dişe diş, diplomasi masasına yumruklar indirerek, bu milletin, hakkını, hukukunu, geleceğini koruyacağız. Bunun bir bedeli varsa onu da ödeyeceğiz.
¥ Son zamanlarda “mağduriyet edebiyatı” yapanlar var. Şehitlerimin aileleri, gazilerimin aileleri mağdur değil mi? Kim ki FETÖ mensupları sebebiyle mağduriyet edebiyatı yapıyorsa, kusura bakmasınlar, ihanet içindedir. Karısına, kocasına, evladına, bilmem nesine sahip olma, ondan sonra içeri girince, ‘Benim evladım mağdur, benim kızım mağdur’. Himmet toplantılarında bunca paraları toplayacaksın ondan sonra bunları bir yerlere boca edeceksin, mağdur. Ne mağduru! Biz artık bunlardan bıktık.
¥ Türkiye, Irak ve Suriye’de yaşanan her gelişmenin içerisinde mutlaka yer alacaktır. Diplomatik ve askeri gücümüzle oralardaki kardeşlerimizin yanında olacağız. Cerablus’tan başladık, Rai’den Dabık’a kadar indik şimdi sırada El-Bâb var. Birileri ısrarla bizi uzak tutmak istiyor. Bu çabanın gerisinde sınırlarımız boyunca oluşturulamayan terör koridorunu biraz aşağıdan da olsa tesis etme amacı var. Biz buna rıza göstermeyeceğiz. Hatta en kısa sürede Menbiç’i PYD terör örgütünden temizlemekte kararlıyız. Gitmedikleri takdirde gereğini biz yapacağız. DAEŞ olsun, ister PYD olsun, ister PKK olsun bunlar bir an önce kafaları ezilmesi gereken terör örgütleridir.
¥ Sayın Putin ile de görüştüm, ‘Halep halkını artık huzura kavuşturalım’ dedim. Halep’te bir işgal yapılacak olursa bu insanların gideceği tek yer var, Gaziantep, Kilis. 
¥ Türkiye’yi terör örgütleriyle aynı kefeye koyanlar aslında kendilerini de benzer bir mukayeseye tabi tuttuklarını unutmamalıdırlar. Bize pençesini çıkartanların tırnaklarını sökmekten de çekinmeyiz.
¥ Terör örgütü ve güdümündeki siyasi kurumları hiçbir zaman muhatap almadık. Çünkü bizim muhatabımız artık doğrudan terörle ve terör örgütü ile bağı olmayan bölge insanıdır.

'BİZ LOZAN DEYİNCE...'

“Şimdi biz ‘tarihî ve hukuki haklar’ deyince, ‘Lozan’ deyince birileri çıkıyor, hemen ‘Sizin Irak ve Suriye topraklarında gözünüz mü var?’ diyor. Bugün bazı gazeteler baktım şunu söylüyor; ‘Erdoğan, bir Misak-ı Millî dedi, ortalığı karıştırdı.’ Ben demedim, tarih bunu böyle kaydetti. Tarihin kaydına girmiş olan böyle bir gerçeği, biz unutacak mıyız? Bunları konuşmayacak mıyız?” 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...