Türkiye'den ABD'ye Gülen mesajı: Tutuklayın

Düzenleyen:
Türkiye'den ABD'ye Gülen mesajı: Tutuklayın

GÜNDEM Haberleri

“Gülen, Belçika, Brezilya ya da Kanada’ya kaçma peşinde. Terörist başının geçici tutuklanması için ABD’ye gereğinden çok deliller sunduk.”

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in iadesini görüşmek maksadıyla ABD’ye giden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, mevkidaşı Loretta Lynch ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Bozdağ, Gülen’in geçici tutuklanması için gereğinden çok deliller sunduklarını belirtti. Bakan Bozdağ, Fetullah Gülen ABD’nin kendisini iade edebileceği endişesine kapıldığı için dünyanın farklı ülkelerinde bir arayış içine girdiğini vurguladı. Bu ülkelerden bazılarını sıralayan Bozdağ, “Belçika, Brezilya, Kanada gibi ülkelerde yer arayışında, uygun yer hazırlığında olduğuna dair Türk istihbaratının çok güçlü bilgileri var. Biz bu bilgileri kendilerine daha önce aktarmıştık” diye konuştu.
Muhatabına, Türkiye’nin hassasiyet ve beklentilerini ilettiklerini anlatan Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemiz için terörist Fetullah Gülen’in yaptıklarının ne anlama geldiğini, çok açık bir şekilde beklentilerimizi ifade ettik. Çok faydalı bir görüşme olduğunu düşünüyorum. Bizim bu iadeye ve geçici tutuklama talebine verdiğimiz önemi göstermek bakımından da bu ziyaret önemlidir. Çünkü Türkiye, bugüne kadar birçok ülkeden iade ve geçici tutuklama talebinde bulunmuştur ancak hiçbir iade talebi veya geçici tutuklama talebi üzerine herhangi bir Türkiye adalet bakanı, ilgili ülkelere ziyarette bulunmamıştır.”

Bozdağ, FETÖ elebaşının, terör örgütünü Pensilvanya’dan yönetmeye devam ettiğini belirterek, “Bunun, iki dost ve müttefik ülke bakımından izahı ve kabul edilebilirliğinin olmadığını ilettik” diye konuştu.
Bakan Bozdağ, Amerikalı muhatabıyla görüşmesinin ardından uzmanlar arasında da görüşmeler yapıldığını, ABD tarafına iade dosyalarına ilişkin ilave deliller sunduklarını dile getirdi.
Bozdağ, Lynch’ten nasıl bir karşılık aldığına ilişkin soruya, “Onlar da bu konuya çok önem verdiklerini ve bu önemi göstermek için de Türkiye’ye uzmanlarını gönderdiklerini ifade ettiler” cevabını verdi.
ABD seçimlerinin iade sürecini etkileyip etkilemeyeceği sorulan Bozdağ, ilişkilerin devletlerarasında olduğunu ve seçimin bunu etkilemesini düşünmediğini dile getirdi.
Rıza Sarraf’la ilgili yargı sürecinin de görüşmede gündeme geldiği kaydeden Bozdağ, “Bizim takip ettiğimiz kadarıyla hukuki olmaktan ziyade siyasi bir dosya gibi duruyor. Çünkü dosyanın içinde ortaya konulan şeylerin daha ziyade savcının şüpheden kaynaklı yorumlarından ibaret olduğunu görüyoruz. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Cumhurbaşkanımızın eşine, Türkiye’ye dönük savcının yaptığı değerlendirmeler var. Bu da tabii bunun bir siyasi maksat güttüğünü çok net bir şekilde ortaya koyuyor” dedi.

İLİŞKİLERİMİZ BOZULUR
Bakan Bozdağ, konuya ilişkin daha sonra yaptığı açıklamalarda da şu uyarılarda bulundu: Türkiye’de bu kadar suç işlemiş, bu kadar cinayette eli olan ve halen terör eylemlerine devam eden bir terör örgüt liderinin iadesine karar verilmezse Türk-Amerikan ilişkileri çok kötü bir biçimde etkilenir. Türkiye’de ABD karşıtlığında ciddi artış var. Böylesine büyük suçların failine karşı yaptırım uygulanmaması ihtimali, elbette bu karşıtlığı daha da artıracaktır.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...