HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Ankara YHT Garı yarın açılıyor!

Düzenleyen: /
Ankara YHT Garı yarın açılıyor!
YHT, Ankara, Haber

GÜNDEM Haberleri

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacak.

TCDD Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, inşası tamamlanan Ankara YHT Garı'nın yarın saat 15.00'te düzenlenecek törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacağı ifade edildi.

Başkentin mimari zenginliğine zenginlik katacak Ankara YHT Garı'nın, TCDD tarafından ilk defa Yap-İşlet-Devret modeliyle inşa edildiğine dikkat çekilen açıklamada, "Tarihimizde ve kültürümüzde önemli yeri olan mevcut Ankara Gara dokunulmadan inşa edilen Ankara YHT Gar, yapılacak bağlantılarla Ankaray, Başkentray ve Keçiören metrolarına bağlantılı olacak şekilde planlandı." değerlendirmesinde bulunuldu.

Türkiye ve Ankara’nın prestij eseri Ankara YHT Garı'nın günlük 50 bin yolcuya hizmet verebilecek büyüklükte inşa edildiğine işaret edilen açıklamada, 3 peron ve 6 demiryolu hattı bulunan projenin, 194 bin 460 metrekare kapalı alanla bodrum ve zemin katlar dahil toplam 8 kattan oluştuğu ifade edildi.

Açıklamada, ulaşım hizmetlerine yönelik birimlerin yanı sıra bin 850’si kapalı, 60’ı açık olmak üzere toplam bin 910 araçlık otopark hizmetinin verileceği Ankara YHT Gar'da, ticari alanlar, cafe-restoran, iş ofisleri, çok maksatlı salonlar, mescit, ilk yardım ve güvenlik birimleriyle otel gibi sosyal ve kültürel donatılar bulunduğu bildirildi. Açıklamada, garın 19 yıl 7 ay sonra TCDD’ye devredileceği kaydedildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...