Çelengi asker ve polis birlikte taşıdı

Düzenleyen:
Çelengi asker ve polis birlikte taşıdı

GÜNDEM Haberleri

Adana'daki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında, Ulusal ve Resmi Bayramlar Yönetmeliğinde yapılan değişiklik sebebiyle Atatürk büstüne asker ve polis birlikte çelenk bıraktı.

Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle birlikte, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 93'üncü yıldönümü kapsamında Adana'da düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na sunulan çelengi asker ve polis birlikte taşıdı.

ADANA'DA UYGULANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreni düzenlendi. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, 6'ncı Mekanize Piyade Tümeni ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç ile Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü'nün en önde yer aldığı törene, milletvekilleri, asker, polis, gazi ve öğrenciler ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunduğu törende, Adana Valisi Mahmut Demirtaş anıta çelenk koydu.

VALİ DEĞİŞİKLİĞİ ANIMSATTI

Tören ve kutlamalarla ilgili yönetmelik değişikliğinin ardından Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın, valilik çelengini görevli bir asker ve polisle birlikte koyması dikkat çekti. Eskiden valilik çelenginin görevli polislerle birlikte anıta konulduğunu anımsatan Vali Mahmut Demirtaş, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Komutanlığı'nın İçişleri Bakanlığı'na bağlandığını ve yönetmelik değişikliği sonrası da böyle bir uygulamanın yapıldığını anlattı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...