Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İhaleye MİT süzgeci

Düzenleyen:
İhaleye MİT süzgeci

GÜNDEM Haberleri

MİT ve Emniyet’in ‘terör örgütü ile bağı olduğunu’ bildirdiği hiçbir firma veya kişi kamu ihalelerine giremeyecek.

Yücel Kayaoğlu ANKARA
FETÖ ve PKK’ya yakın yapıların kamu ihalelerinden yasaklanması konusunda önemli bir adım atıldı. Hükümetin, dün Resmi Gazetede yayınladığı yeni kanun hükmünde kararname kapsamında kamu ihaleleri ile ilgili yeni sınırlamalar getirildi. MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ‘terör örgütü ile bağı olduğunu’ bildirdiği hiçbir firma veya kişi kamu ihalelerine giremeyecek. Terör örgütü ile bağı olanların aldıkları ihaleler iptal edilecek.
Mevcut düzenlemede, terör suçundan hüküm giyenler kamu ihalelerine katılamıyordu. Yeni sisteme göre ise, bir kişi veya firmanın kamu ihalelerinden yasaklanmasında, terörle bağı olduğu gerekçesiyle hakkında açılan davanın sonucu beklenmeden, MİT ve Emniyet’in görüşü yeterli olacak. Bu durumdaki firma ve kişiler doğrudan veya dolaylı veya alt yüklenici olarak, kendileri ve başkaları adına da hiçbir şekilde kamu ihalelerine katılamayacak.
ESKİ İHALELERE İPTAL
KHK ile getirilen bir başka düzenleme ise, kayyım atanan belediyeler ile bağlı şirketlerinin daha önce yaptıkları ihalelere yönelik. Buna göre, Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununa göre imzalanan her türlü mal veya hizmet alımları ile yapım işlerine ilişkin sözleşmelerdeki yüklenicilerin, terör örgütlerine iltisakı veya bunlarla irtibatı olduğunun Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bildirilmesi ya da imzalanan bu sözleşmeler nedeniyle belediye menfaatinin önemli ölçüde ihlal edildiğinin belirlenmesi halinde bu sözleşmeler resen feshedilecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...