Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ertuğrul Günay'dan Gezi Parkı'na destek

/ Kaynak: İHA
Ertuğrul Günay'dan Gezi Parkı'na destek

GÜNDEM Haberleri  / İHA

AK Partili Ertuğrul Günay, twitter'dan "Bu bir ağaç fetişizmi değil; İstanbul'da, şehir içinde kalan birkaç yeşil alanı rant hırsına teslim etmemenin mücadelesidir" dedi.

nbsp;Taksim Gezi Parkı'nda yaşananlara ilişkin sosyal paylaşım sitesi twitter'dan yaptığı paylaşımlarda Ertuğrul Günay, "Bugün cuma; bizim inancımızda insanlar toplanıp sorunlarını, bilgilerini paylaşır, doğruyu bulmaya çalışırlar. O zaman birlikte düşünelim. İstanbul'da, kamunun elinde kalmış birkaç parça yeşili bina, AVM yapıp ranta kurban etmek mi doğru, koruyup, insanların yararına sunmak mı? Herkes elini vicdanına koysun. İstanbul'da orta gelirlinin Beyoğlu'nda gezi parkından daha kolay paylaşıp yararlanacağı başka neresi var? Bu bir ağaç fetişizmi değil; İstanbul'da, şehir içinde kalan birkaç yeşil alanı tüketim/rant/kar hırsına teslim etmemenin mücadelesidir" dedi. nbsp;"'Adalet ve kalkınma', dünyayı güzelleştirmek, 'yaratılmışı sevmek' ve yapılaşmada, varsıllaşmada, tüketmekte aşırıya gitmemek değil midir?" diye soran Günay, "Öyleyse, 'Emr'olunduğu gibi dosdoğru olun' (Hud,112) Şükür ki, öyle yapmışız. Ve ey inananlar, doğruca kendinize, ana/babanıza, akrabanıza dokunsa bile adaleti ayakta tutun. Nefsinize uyup adaletten şaşmayın (Nisa, 135). İstanbul'da tarihe zarar vermeden yeşil alanı çoğaltacak ve halka açacak her öneriyi değerli bulurum" değerlendirmesinde bulundu.
nbsp;GÜNAY, GEÇEN YIL Kİ AÇIKLAMASINI TEKRAR PAYLAŞTI
nbsp;Günay, geçen yıl bir gazeteye yaptığı "Sultanahmet'e AVM, Taksim'e kışla olmaz" başlıklı açıklamasını da takipçileriyle tekrar paylaştı. Günay, açıklamasında, "Topçu Kışlası 1939 yılına kadar var. Bu kışlanın eski gravürlerine ve fotoğraflarına bakılarak orada bir tarihi eser olarak tescili kuruldan geçti. Ama bir restitüsyon bir röleve ya da bir restorasyon projesi yok. Kışlanın olduğu yerde yapılması konusu bence soru işaretleriyle yüz yüze kalacak. Bir kere burada bir yeşil alan üretilmiş. Bu yeşil alanda nereden baksanız 70 yıla yaklaşan ağaçlandırma var. İkincisi, İstanbul'un Taksim gibi mekanında meydana ihtiyacımız var. Yeni bir yapı yapmaya değil. Bence Taksim ve çevresinde, birtakım yüksek otellerden başlayarak mümkünse bazılarını kaldırarak meydanı büyütmek gerekir. İstanbul'un belki de iki meydanı, Sultanahmet ve Taksim Meydanı. Öte yandan yayalaştıracağınız bir alanın üzerinde yeni yapı yapmak ne kadar doğru" ifadelerini kullanmıştı.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...